L'alcalde d'Argentona declara davant del jutge per haver permès l'1-O

Eudald Calvo qualifica de "surrealista" l'interrogatori de la Fiscalia i té clar que l'objectiu de l'acusació és la inhabilitació

Eudald Calvo amb un grup de persones que li han donat suport a la sortida dels jutjats de Mataró
Eudald Calvo amb un grup de persones que li han donat suport a la sortida dels jutjats de Mataró | @eudaldcc
21 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:25h
L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo (CUP), ha comparegut aquest matí als jutjats de Mataró acusat d'un delicte de desobediència per no haver impedir el referèndum de l'1-O al seu municipi. A fora del jutjat, desenes de persones s'han concentrat per donar suport a l'alcalde.

En declaracions a NacióDigital, Calvo ha explicat que la declaració ha anat "bé" però que l'interrogatori de la Fiscalia ha estat "surrealista": "Ha insistit molt en les indicacions del Tribunal Constitucional que demanaven impedir el referèndum i ha arribat a dir que havia d'enviar tots els agents de la policia local per evitar-lo". "Li he hagut de dir que això no ho havia fet ningú", ha dit.

Abans de Calvo han declarat també agents dels Mossos i de la Policia Local i hi ha més persones citades per l'abril. Encara no s'ha fixat data pel judici oral, si és que finalment s'acaba fixant. "Això anirà per llarg", admet l'alcalde, que assegura que l'objectiu que persegueixen les acusacions és la inhabilitació.

D'altra banda, Calvo serà jutjat per desobediència el dia 4 de desembre. En aquest cas, se l'acusa d'haver desobeït en no retirar els llaços grocs dels edificis públics d'Argentona.