L'Ajuntament evita revocar la cessió del Palauet Albèniz a la Casa Reial

L'abstenció dels comuns tomba una proposició de Junts per Catalunya que instava també a eliminar noms borbònics del nomenclàtor de la ciutat

Pla general del rei Felip VI, la reina Letícia, la princesa Elionor i la infanta Sofia, durant els Premis Princesa de Girona 2019.
Pla general del rei Felip VI, la reina Letícia, la princesa Elionor i la infanta Sofia, durant els Premis Princesa de Girona 2019. | ACN
20 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:47h
El rei Felip i la seva família podran seguir emprant el Palauet Albéniz durant les seves visites a Barcelona, després que l'Ajuntament de Barcelona hagi rebutjat aquest dimecres revocar la cessió d'ús d'aquest espai pels monarques, com proposava Junts per Catalunya amb el suport d'ERC.

L'abstenció de Barcelona en Comú, sumada al vot en contra del PSC, Ciutadans, el PP i Barcelona pel Canvi, ha tombat la proposició del grup d'Elsa Artadi, que pretenia "denegar qualsevol cessió futura de qualsevol equipament o edifici municipal a la Casa Reial".

La proposta de posar fi a l'ús que els monarques fan d'un espai propietat del Consistori va sorgir d'Òmnium Cultural. El 4 de novembre, coincidint amb la visita dels reis a la capital catalana per participar als premis de la Fundació Princesa de Girona, l'entitat va reclamar que l'espai serveixi com un espai cultural i no com a residència a la ciutat dels reis.

L'entitat que té com a vicepresident Marcel Mauri reclamava celebrar un acte al Palau Albéniz el 24 de novembre, però l'Ajuntament no s'hi ha mostrat favorable. El rebuig a la proposta del grup municipal comandat per Elsa Artadi refreda la possibilitat d'organitzar ara per ara a l'espai municipal l'esdeveniment cultural contra la monarquia que va anunciar l'entitat.
 

El Palauet Albèniz és propietat municipal i sol allotjar els monarques quan visiten Barcelona. Foto: Ajuntament



Artadi: "La Casa Reial no pot tenir privilegis a la ciutat"
 
"La Casa Reial no pot tenir privilegis a la nostra ciutat", ha defensat Artadi, que s'ha referit als monarques com "una família reial incapaç de defensar els drets més bàsics de la ciutadania a Catalunya, caracteritzada per l'opacitat i les sospites de corrupció, encapçalada per un Felip VI donant suport a la repressió".