Els hereus de «The Crown»: tot el que has saber de la tercera temporada

La sèrie de Netflix torna a explicar una dècada de la vida de la monarca Elisabet II del Regne Unit amb actors nous interpretant els principals protagonistes

El repartiment principal de la tercera temporada de «The Crown»
El repartiment principal de la tercera temporada de «The Crown» | Netflix
16 de novembre del 2019
Actualitzat a les 22:35h

El teló s'alça per tercera vegada. Una veu femenina comença a entonar una versió de l'arxiconeguda cançó de Bob Dylan. Els temps estan canviant, és 1963 i el Regne Unit viu un període convuls. Els laboristes comencen a absorbir milions de vots i els taurons giravolten ben a prop de la monarquia britànica. Aquest és el paisatge, escenari i guió principal de l'inici de la tercera temporada de The Crown, la sèrie per excel·lència sobre la monarquia britànica i la reina Elisabet II.

La producció, una de les perles audiovisuals més ben fetes del catàleg que ofereix Netflix, substitueix la majoria dels actors i actrius de tot el repartiment. És una de les característiques estrella de la sèrie: abordar cada temporada a partir d'una dècada del regnat de la monarca britànica, amb l'evolució natural de l'edat dels personatges amb el pas del temps.

Les actrius i els actors britànics de renom sempre acaben interpretant algun personatge monàrquic de la història d'Anglaterra o del Regne Unit. Reines, reis i membres de la noblesa britànica han estat els papers més cobejats d'intèrprets durant dècades: Laurence Olivier, Orson Welles, Kenneth Branagh, Charles Laughton, Helen Mirren, Michael Gambon, Peter O'Toole, Anthony Hopkins, Judi Dench, Margot Robbie, Cate Blanchett, Ian McKellen... La llista és llarga i farcida de luxe.

La descolonització d'Àfrica, l'arribada de la humanitat a la Lluna, un primer ministre laborista el 1966, les manifestacions mineres, el desastre d'Aberfan a Gal·les -on van morir 144 persones- i la majoria d'edat del Príncep Carles són algunes de les temàtiques que abordaran la tercera temporada, de 1963 a 1969.