MAPA Els resultats del 10-N a Barcelona, carrer a carrer

ERC ha estat la força més votada a 580 seccions censals de la capital catalana, per davant del PSC (327), JxCat (72), el PP (48) i els comuns (41)

Barcelona, amb les seccions censals amb el color del partit guanyador.
Barcelona, amb les seccions censals amb el color del partit guanyador.
12 de novembre del 2019
Actualitzat el 13 de novembre a les 14:29h
Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada secció censal, es desplega la informació sobre el seu cens, els vots totals emesos i els vots rebuts per cada candidatura, el 10-N. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom de la imatge.

Quin partit s'ha imposat a cada carrer de Barcelona i quants vots hi ha obtingut cada candidatura? Aquestes qüestions estan molt a prop de resoldre amb els resultats electorals per seccions censals que es poden consultar en aquest mapa interactiu. Segons aquestes, ERC es va imposar diumenge a 580 seccions censals -i en el conjunt de la ciutat-, mentre que el PSC ho va fer en 327, JxCat en 72, el PP en 48 i els comuns, malgrat tenir l'alcaldia, només en 41. La CUP, Vox o Cs, en canvi, no van guanyar a cap.

La distribució és coherent amb els resultats a nivell de districte. ERC és la força més votada a sis, l'Eixample, Gràcia, Les Corts, Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Montjuïc; així com el PSC es va imposar a tres, Ciutat Vella, Horta-Guinardó i Nou Barris; i JxCat va guanyar a Sarrià-Sant Gervasi.

Tot i això, el groc dels republicans és el color més homogeni a la ciutat, ja que, segons les dades lliurades per la delegació del govern espanyol, ERC també ha vençut a seccions censals de quasi tots els districtes, mentre que JxCat també ha estat primera força en algunes seccions de l'Eixample, i el PSC també a diverses de Sants-Montjuïc. Allí els comuns també han tenyit de lila algunes illes, com també ha fet a diverses seccions censals de Ciutat Vella o Sant Martí. El PP, que no ha estat primera força a cap districte, sí que ho ha estat en algunes seccions censals de Les Corts o sobretot Sarrià-Sant Gervasi, on ha estat segona força.

Arxivat a