Albert Rivera no dimiteix i posa el seu futur en mans de la militància

El líder de Cs no fa el pas al costat tot i perdre 47 escons, però ha convocat una executiva nacional extraordinària i urgent per aquest dilluns al matí

Albert Rivera.
Albert Rivera. | EP
10 de novembre del 2019
Actualitzat el 11 de novembre a les 10:13h
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha estat dels últims en comparèixer. Els pèssims resultats que ha obtingut la formació taronja han fet que Rivera hagi posat el seu futur en mans dels militants. "Sense pal·liatius, sense excuses i sense donar-li voltes", així ha assumit la derrota del seu partit a les eleccions.

"He viscut nits electorals més felices que aquesta", ha assegurat des de la seu del partit a Madrid. En aquest sentit ha assegurat que assumeix la derrota i posa en mans dels militants el seu futur.

El primer pas per fer-ho ha estat una executiva nacional extraordinària i urgent per aquest dilluns al matí, a les 10h, ha concretat i també ha explicat que té previst convocar un congrés extraordinari perquè "siguin els militants que decideixin sobre el futur del partit".

Rivera també ha volgut felicitar el PSOE "com a demòcrata", ha manifestat que "els espanyols han volgut més Sánchez per aquesta legislatura però també més Vox i menys centre-política".

Des del passat mes d'abril, ha perdut 47 diputats al Congrés per sota d'ERC, Podemos-IU, Vox i el PP. Arrimades i Roldán han decidit anar a Madrid a seguir una nit electoral que serà recordada per la patacada històrica del partit taronja.

Patacada històrica de Ciutadans

El partit d'Albert Rivera patiria un descens de diputats al Congrés a partir dels resultats de les eleccions d'aquest 10 de novembre. La plana major del partit taronja no aconseguiria escó i quedaria fora de la cambra espanyola. José Manuel Villegas, Juan Carlos Girauta, José Maria Espejo Saavedra, Patricia Reyes, Melisa Rodríguez i altres personalitats són les afectades.

Els escons se'ls quedaria en gran majoria el partit d'ultradreta Vox, amb un augment significatiu de vots i diputats arreu de l'estat espanyol. En menor repartiment se'n quedarien els populars de Pablo Casado. Inés Arrimadas, candidata de Ciutadans per Barcelona, aconseguiria mantenir el seu escó.

Consulteu aquí els resultats a Catalunya: 

I aquí podeu veure els resultats a l'Estat: