El cinema que radiografia els dos blocs dividits pel Mur de Berlín

L'espionatge és el tema més recurrent en les pel·lícules ambientades en el Berlín dividit pels dos blocs de la Guerra Freda

Les pel·lícules sobre el Mur de Berlín
Les pel·lícules sobre el Mur de Berlín | ND
09 de novembre del 2019
Actualitzat a les 9:59h
Un dels pecats del cinema és la simplificació i canalització de certs temes a partir de tòpics encara més reduccionistes. Els films i les pel·lícules que han abordat la situació de la ciutat de Berlín després de la Segona Guerra Mundial estan plenes d'aquestes simplificacions, convertint qualsevol relat en una història d'espies o derivats. Explicar la situació dels dos blocs -URSS i EUA- enfrontats a la capital alemanya és una assignatura difícil per al cinema.

Diferents directors ho han intentat a través de les cintes d'espionatge, els thrillers, investigacions policials, o altres films carregats de política i fins i tot plens d'una sàtira àcida només digna de la ploma de Billy Wilder. La caiguda del Mur de Berlín compleix avui 30 anys, després de més de cinc dècades amb l'estructura de formigó aixecada, plena d'espines i ben defensada. Des de NacióDigital hem fet el recull de les pel·lícules que millor aborden tots aquests anys.