INTERACTIU Quins resultats alegrarien (o amargarien) la nit electoral als partits catalans?

Guia per interpretar el recompte i les implicacions que tindrà en cada formació créixer, mantenir-se o caure en funció de les futures aliances al Congrés i el context a Catalunya

Els candidats a Catalunya, instants abans del debat a TV3
Els candidats a Catalunya, instants abans del debat a TV3 | ACN
08 de novembre del 2019
Actualitzat el 10 de febrer del 2021 a les 17:53h
Les eleccions espanyoles del 10-N tenen una dimensió transcendental a Catalunya. No només perquè la investidura de Pedro Sánchez pot dependre dels suports que obtingui l'independentisme, sinó perquè l'estabilitat del Govern i la relació entre els dos socis que el conformen -ERC, candidata a repetir les eleccions, i Junts per Catalunya (JxCat), que malda per repetir els set escons de l'abril- també es posa en joc a les urnes. El PSC s'erigeix -no sense certa incomoditat- com a veu de Pedro Sánchez a Catalunya, els comuns aspiren a ser part de la "solució" i la dreta, dividida, competeix per veure qui és més dur. La CUP, mentrestant, pretén irrompre al Congrés i portar el seu discurs desobedient a Madrid.

Aquest és el context en què se celebren les eleccions del 10-N, que tindran conseqüències internes en tots els partits. Amb quins resultats es podrà desfermar l'eufòria a cada seu electoral? Quins números posaran en entredit el futur dels candidats? NacióDigital analitza com interpretar el recompte del 10-N a la nit.
 

Arxivat a