La Junta Electoral descarta desallotjar l'acampada

L'òrgan electoral demana als Mossos que vetllin perquè la protesta no interfereixi la jornada del 10-N

Acampada indefinida d'estudiants a la plaça Universitat
Acampada indefinida d'estudiants a la plaça Universitat | Albert Alemany
Irene Ramentol
05 de novembre del 2019
Actualitzat el 07 de novembre a la 13:15h
La Junta Electoral (JEC) ha rebutjat ordenar el desallotjament de l'acampada estudiantil que des de la setmana passada ocupa part de la plaça Universitat de Barcelona. L'òrgan electoral demana als Mossos que vetllin perquè la protesta no obstaculitzi el pas dels votants el 10-N ni alteri la jornada de votació. 

Ciutadans va dur ahir l'acampada a la JEC en considerar que estava en una zona molt pròxima a un punt de votació. La formació taronja va argumentar que la plaça d'Universitat "és un lloc estratègic" i que la protesta suposava una "ocupació il·legal" de l'espai públic. 

"No és competència d'aquesta Junta Electoral Provincial exercir competències d'ordre públic substituint les autoritats governatives", apunta en la seva resolució en resposta a la petició de Cs. Després de remarcar que la plaça no està totalment ocupada i que hi ha espais lliures per celebrar actes electorals, subratlla que és "públic i notori" que Cs ha pogut fer campanya i que les forces i cossos de seguretat "estan en disposició de garantir que els actes es puguin portar a terme".

També indica que l'Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició dels partits espais alternatius. Per tot plegat, la junta no considera que el dret a realitzar campanya electoral estigui afectat.

Pel que fa al contingut de l'acampada, destaca que el manifest que han aprovat els joves inclou qüestions com l'accés a l'habitatge, la denúncia de la violència de gènere o l'emergència climàtica, que van més enllà de l'independentisme i que no apel·len directament al vot cap a determinades forces polítiques. En aquest sentit, remarca que la doctrina del Tribunal Constitucional exigeix una interpretació favorable a la "màxima efectivitat en l'exercici dels drets i una anàlisi de proporcionalitat davant la seva eventual restricció".

Així les coses, rebutja ordenar el desallotjament més enllà d'exigir que quedi lliure el pas cap al col·legi electoral que hi ha a la plaça durant el dia de les eleccions. Les forces i cossos de seguretat hauran d'adoptar les mesures necessàries a tal efecte i també per impedir que els acampats "puguin interferir en el normal desenvolupament de la votació".

La Junta Electoral rebutja ... by naciodigital on Scribd

Arxivat a