Ciutadans titlla el Parlament d'«insurreccional» i l'acusa de promoure incidents al carrer

Carlos Carrizosa assegura que la cambra "dona les consignes que després s'executen als carrers"

Dirigents de Ciutadans al Born aquest migdia.
Dirigents de Ciutadans al Born aquest migdia. | ACN
05 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:22h
En un acte celebrat davant del Centre Cultural del Born, Carlos Carrizosa, portaveu del grup de Ciutadans, ha dit que el Parlament de Catalunya està en "mode insurreccional". Des de la cambra, ha afirmat, "es dicten les consignes, s'acorden les accions i després s'executen al carrer". Ha dit que el Parlament va acordar "deposar el rei", després "Torra i Torrent dona les consignes i la insurrecció es trasllada als carrers". 

Carrizosa ha dit que la conseqüència del que es va votar al parlament es va viure ahir, amb motiu de la cerimònia dels Premis Princesa de Girona, quan alguns dels manifestants "van tenir actituds totalitàries". "Això és el que es promou des del Parlament insurrecte: la insurrecció als carrers". El diputat ha criticat que la cambra hagi rebutjat reconsiderar una moció de la CUP sobre la sentència de l'1-O. 

El portaveu del grup de Ciutadans també s'ha referit a la tramitació de l'euroordre contra Carles Puigdemont i s'ha mostrat esperançat en què tirin endavant i que "el resultat sigui el propi d'una democràcia normal i puguin respondre dels seus actes els qui van fer un cop contra la democràcia".

Avui, Ciutadans ha instal·lat davant del Born un cartell amb el lema "Cataluña es España". Carina Mejías ha dit que això s'oblida i ells ho volen recordar. Mejías ha afirmat que "el Born havia de ser una biblioteca i els independentistes l'han convertit en un mausoleu separatista".