FOTO Un dels premiats del Princesa de Girona rep el guardó amb un llaç groc davant Felip VI

Xavier Ros-Oton ha estat guardonat amb el premi en matemàtiques

Xavier Ros-Oton, amb el llaç groc
Xavier Ros-Oton, amb el llaç groc | Josep M. Montaner
NacióDigital
04 de novembre del 2019
Actualitzat el 05 de novembre a les 9:25h
El guardonat al Premi en Matemàtiques en l'acte dels Princesa de Girona al Palau de Congressos de Barcelona, Xavier Ros-Oton, ha rebut el guardó de les mans del rei espanyol Felip VI amb un llaç groc a l'americana.

El moment s'ha produït quan el monarca ha donat tots els premis de les diverses categories. Ros-oton, a més, ha continuat -amb la resta de premiats- mentre Felip VI -i la seva hereva, la princesa Elionor- feien els seus discursos.
 

Un dels premiats, amb el llaç groc al costat de Felip VI Foto: Josep M. Montaner


Protestes als carrers

La visita de Felip VI a Barcelona ha encès els ànims al carrer i també el primer -i últim- dilluns de campanya electoral. Milers de persones protesten a les proximitats del Palau de Congressos de Catalunya, a l'entrada de la Diagonal de Barcelona, contra la presència del Felip VI, que al vespre hi fa un discurs amb motiu del desè aniversari de la Fundació Princesa de Girona, juntament amb la seva filla, la princesa Elionor. 

Els Mossos d'Esquadra han tallat el trànsit a la Diagonal, han blindat el recinte i han fet fora els manifestants del davant, de manera que aquests s'han hagut de situar a uns cent metres, a l'altura del Reial Club de Polo. Per aquest club esportiu estan entrant els convidats al Palau de Congressos, i els manifestants increpen tota persona que creuen que intenta accedir-hi, i intenten dificultar-ne l'accés.
Arxivat a