Dolors Bassa demana «refer ponts» en un missatge gravat

La veu de l'exconsellera ressona al míting d'ERC a Girona i admet estar "indignadíssima" amb la sentència però demana que les protestes siguin "pacífiques"

Míting d'ERC a Girona
Míting d'ERC a Girona | Miquel Serrabassa
04 de novembre del 2019
Actualitzat a les 21:20h
La veu de l'exconsellera Dolors Bassa ha ressonat aquest dilluns a l'auditori del Palau de Congressos de Girona. La dirigent empresonada a Puig de les Basses ha fet arribar un missatge gravat per reclamar que, a partir del 10-N, sigui "l'hora de la política" i es treballi per "refer ponts" al voltant d'una taula de diàleg. 


Fonts republicanes expliquen que la dirigent de Torroella de Montgrí condemnada a 12 anys de presó per sedició i malversació volia fer arribar aquest missatge avui que el míting d'ERC se celebrava a Girona. En la gravació, Bassa admet que està "indignadíssima" i "molt enfadada" amb la sentència del Tribunal Suprem. Especialment, ha dit, perquè suposa "condemnar" totes les persones que aposten per la independència com a projecte polític.

Tot i això, ha demanat que les protestes per reclamar les urnes -que ha dit que "són sempre la solució"- siguin "pacífiques". El missatge de Dolors Bassa ha estat precedit de la intervenció de la seva germana i candidata per Girona, Montse Bassa, que ha sentenciat que els dirigents independentistes estan "segrestats" i que els socialistes en són responsables. "La sedició la demanava l'Advocacia de l'Estat. És socialista!", ha exclamat.

De fet, Montse Bassa ha insistit que els dirigents independentistes porten més dies tancats a la presó amb un govern del PSOE que no pas amb el de Mariano Rajoy. "Sánchez no té principis ni moral", ha etzibat, i adreçant-se al govern espanyol ha subratllat també que "no hi ha un problema de convivència, sinó un problema de democràcia" amb l'Estat.