Radiografia del 10-N: així competeixen per la Moncloa els partits espanyols

Debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats de les cinc formacions que pugnen en la repetició electoral per formar govern o condicionar-lo des de fora

Pedro Sánchez, Pablo Casado, Pablo Iglesias i Albert Rivera.
Pedro Sánchez, Pablo Casado, Pablo Iglesias i Albert Rivera. | ND
03 de novembre del 2019
Queda una setmana pel 10-N i tots els partits aguanten la respiració. Pedro Sánchez per retenir la Moncloa, Pablo Casado desitjant tenir opcions de ser president, Albert Rivera creuant els dits perquè la patacada augurada no sigui real, Pablo Iglesias perquè el resultat no dinamiti un possible govern d'esquerres i Santiago Abascal per poder créixer i seguir fent soroll. De portes endins, les enquestes són mirades amb lupa a la mateixa vegada que no se les volen acabar creient.

Però si una cosa ha quedat constatada és que l'escenari és bastant diferent al que havien previst quan es van convocar les eleccions del 10-N. La sentència del Tribunal Suprem o l'exhumació de Franco han agitat el clima electoral i trastocat previsions. A continuació, les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats que afronten cadascun dels partits espanyols.