«Si vols solucions, vota solucions»: el lema dels comuns per al 10-N

La campanya d'En Comú Podem per a les eleccions estatals portarà Pablo Iglesias el 6 de novembre

El cap de llista d'En Comú Podem, Jaume Asens; i la número dos, Aina Vidal.
El cap de llista d'En Comú Podem, Jaume Asens; i la número dos, Aina Vidal. | J.V.
30 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:00h
En Comú Podem ha presentat aquest dimecres el seu lema per a la campanya de les eleccions estatals del 10 de novembre: "Si vols solucions, vota solucions". La formació lila centrarà els missatges en dues idees clau: l'aposta per "resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya" i també la voluntat de "resoldre els problemes de la ciutadania" en un context de desacceleració de l'economia.

L'arrencada de la campanya dels comuns serà una festa de la Castanyada aquest dijous a la Nau Bostik i l'acte central serà el 6 de novembre a Barcelona, amb la presència del líder d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias; i de l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau. L'alcaldessa també participarà als mítings d'aquest dissabte a Santa Coloma amb Irene Montero i del 5 de novembre a Girona.

En paraules del cap de llista, Jaume Asens, els comicis del 10-N es presenten com un dilema entre dues opcions: la del "bipartidisme del PP i PSOE, que van salvar els bancs i retallar els serveis públics" i la dels comuns, que al seu parer serveix per "salvar els drets de la ciutadania i retallar els privilegis dels bancs i dels fons voltor".

Asens defensa que Podem és l'únic partit que defensa la plurinacionalitat

Reforçant aquesta idea, la número dos de la candidatura Aina Vidal ha enumerat diversos lemes secundaris de la campanya que insten a votar els comuns per derogar la reforma laboral, millorar els salaris, lluitar contra el canvi climàtic o "sortir de l'atzucac com a país". Pel que fa a aquest últim punt, Asens ha defensat que cal apostar pel "diàleg" davant la "irresponsabilitat" que a parer seu representen el Govern i els dos principals partits estatals.

El cap de llista dels comuns ha criticat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que segons Asens "no és creïble" quan parla de federalisme o de frenar els preus del lloguer, i ha assegurat que "Unidas Podemos és l'única força que defensa la plurinacionalitat" i que pot treure Catalunya de "l'atzucac" polític.

El marcatge als socialistes serà una de les claus de la campanya dels comuns. A parer de Vidal, el partit del puny i la rosa "renuncia a cadascun dels seus principis" i perquè evitar que el PSOE "deixi de ser fidel" a aquests ideals cal que En Comú Podem obtingui un bon resultat. El pressupost de la campanya és de 170.000 euros per despeses ordinàries i 235.000 per mailing.