Els estudiants comencen una acampada indefinida a Barcelona i tallen la Gran Via

Centenars de joves acampen a plaça Universitat per protestar contra la sentència i per un "futur digne"

Acampada indefinida d'estudiants a la plaça Universitat de Barcelona
Acampada indefinida d'estudiants a la plaça Universitat de Barcelona | Albert Alemany
Ariadna España
30 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 23:03h
Centenars d'estudiants han començat aquest dimecres al matí una vaga indefinida a la plaça Universitat de Barcelona. Els joves s'han sumat a la convocatòria i ja han instal·lat desenes de tendes de campanya a la cèntrica plaça de la capital catalana per exigir un "futur digne", l'amnistia dels líders independentistes empresonats i la fi de la repressió.


Els estudiants han tallat la Gran Via de les Corts Catalanes a quarts de dues del migdia. Es defineixen com la "generació 14 d'octubre" i la que "finalment ha dit prou" i reclamen responsabilitats als representants polítics per "garantir-se un futur digne". A més de reivindicar l'amnistia dels líders independentistes, els joves es manifesten perquè "s'aturi la repressió contra una generació que surt al carrer en defensa dels seus drets i llibertats", com asseguren en el seu manifest.La resposta a la sentència de l'1-O i la "repressió" no són les seves úniques lluites. Des de primera hora del matí centenars de joves, majoritàriament estudiants, han muntat unes 80 tendes per demanar l'amnistia, un "futur digne" i "acabar amb la repressió". En declaracions a NacióDigital, l'Ivan ha recalcat que són "la primera generació que viurà pitjor que els seus pares" i que la intenció de l'acampada és "demanar que aquesta generació tingui unes millors condicions de vida".
 

Acampada indefinida d'estudiants a la plaça Universitat de Barcelona Foto: Albert Alemany


Dins d'aquestes demandes també es troba l'accés a un habitatge social, la plena igualtat entre homes i dones, la lluita contra el canvi climàtic i la garantia dels drets socials que, asseguren, els han estat "robats".

La Laura, que porta des de primera hora del matí instal·lada a plaça Universitat, explica que aquesta acampada pot agrupar a moltes persones perquè "es lluita per una generació sencera" i hi ha moltes protestes "en joc".

Els joves han explicat que aquesta acampada no està convocada per cap entitat. Com explica en Lluís a NacióDigital, són "una assemblea d'estudiants" que s'han reunit sense cap organització darrere. "Anirem fent assemblees obertes per anar prenent decisions i intentarem aglutinar la majoria de joves possibles", ha afegit.

L'acampada té la voluntat de convertir-se en un "punt de referència" pels joves de Catalunya i esperen que, amb la publicació del manifest per les xarxes socials, la convocatòria agrupi a més manifestants.
 

Acampada indefinida d'estudiants a la plaça Universitat de Barcelona Foto: Albert Alemany

 

Acampada indefinida d'estudiants a la plaça Universitat de Barcelona Foto: Albert Alemany

 

Acampada indefinida d'estudiants a la plaça Universitat de Barcelona Foto: Albert Alemany

Arxivat a