Arran i el SEPC fan una crida a organitzar la «revolta popular»

Les dues organitzacions de l'esquerra independentista exigeixen la dimissió del Govern en ple

Roca i Oliver a la roda de premsa
Roca i Oliver a la roda de premsa | Andreu Merino
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:53h
L'organització juvenil Arran i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que formen part de l'esquerra independentista, han cridat a organitzar la "ràbia" i la revolta "popular" per respondre a la sentència del judici de l'1-O però també a la "repressió" exercida per la policia nacional espanyola i els Mossos d'Esquadra durant les mobilitzacions.

Arran i el SEPC no només demanen la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, sinó del Govern en ple. "El Govern ha de caure, és una vergonya per al poble treballador català", ha assegurat la portaveu de l'organització juvenil, Adriana Roca, en una roda de premsa aquest dijous a la plaça Universitat.

Roca ha parlat d'una "escalada repressiva sense precedents" i ha exigit la dissolució de les unitats antiavalots dels Mossos d'Esquadra i la policia nacional espanyola, la BRIOM i la UIP respectivament. 

La portaveu ha qualificat la sentència del judici com "l'espurna que ha encès la ràbia que ja hi era". "Ens hem cansat de perdre o resistir i volem guanyar", ha etzibat. Roca ha celebrat la resposta a la sentència d'un jovent que, segons assegura, "marca el camí tot i la criminalització". 

Assemblees obertes a les universitats

Per part del SEPC, la portaveu Bel Oliver ha posat el focus en les assemblees obertes que se celebraran a les universitats per decidir de quina manera es poden aturar les classes i tota l'activitat de les institucions.

Per Oliver, les assemblees hauran de donar forma a la "voluntat" generalitzada dels estudiants d'aturar l'activitat acadèmica a les universitats. 

La portaveu del sindicat també ha estat crítica amb el paper de les universitats catalanes, a qui ha acusat d'intentar manternir "una espècie de neutralitat" en relació al conflicte polític que viu Catalunya.

Pel que fa a mobilitzacions, el SEPC i Arran donen suport a la concentració d'aquest dijous a la tarda a la plaça Universitat amb el lema "No toqueu el nostre jovent" i a la manifestació juvenil d'aquest divendres, que començarà a les set de la tarda, també des de la plaça Universitat.