L'Ajuntament de Barcelona xifra en 3,1 milions d'euros el cost dels desperfectes pels aldarulls

El consistori assegura que durant les mobilitzacions contra la sentència es van cremar 1.044 contenidors

Un vehicle policial travessa una barricada
Un vehicle policial travessa una barricada | Martí Urgell
NacióDigital
23 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:08h
L'Ajuntament de Barcelona ja ha quantificat el cost que suposarà pel consistori revertir els danys en mobiliari urbà provocats durant les mobilitzacions contra la sentència del judici de l'1-O i preveu fer una despesa de 3,1 milions d'euros.

El consistori assegura que durant els aldarulls de la setmana passada es van cremar 1.044 contenidors, es van malmetre 6.400 metres quadrats de paviment i també es van provocar desperfectes en marquesines de bus, combois de metro, estacions del Bicing i senyalització de trànsit.

En la seva valoració l'Ajuntament també recull que el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 339 persones a Barcelona, 97 van ser traslladades a centres de salut. Unes altres 115 persones van ser ateses al Prat i unes 300 persones van desplaçar-se directament a algun centre de salut. El 22 d'octubre hi havia 4 persones ferides a l'Hospital de Sant Pau, una molt greu i tres amb lesions oculars, un ferit greu a l'Hospital de la Vall d'Hebrón i dos menys greus a l'Hospital del Sagrat Cor.

L'informe, que l'alcaldessa Ada Colau ha lliurat als grups municipals, exposa que les situacions viscudes als carrers van obligar a cancel·lar l'activitat Mercat de Mercats, a desplaçar les dates d'instal·lació de les Llums de Nadal durant la setmana passada i a ajornar el concert previst pel dia 18 al Palau Sant Jordi.

El text afegeix que s'ha treballat per proporcionar la màxima informació als diferents operadors turístics i fer-la arribar als visitants de la ciutat. També s'ha coordinat la informació en relació als creuers a través del Port de Barcelona, a més de reforçar i coordinar la comunicació del Consorci de Turisme de Barcelona i amb l’Aeroport, pel que fa a afectacions i mobilitat.

En una atenció als mitjans de comunicació aquest dilluns el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, va demanar "cessar la violència" a la ciutat i va esquivar les preguntes sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra i la policia nacional espanyola. 


 
Arxivat a