Sánchez viatja a Barcelona però aïlla Torra com a interlocutor

Visita fugaç del líder del PSOE, que només visita agents ferits i la prefectura de Via Laietana; evita reunir-se amb el president de la Generalitat però truca Ada Colau i Núria Marín

Pedro Sánchez visita un agent ferit en els aldarulls per la sentència
Pedro Sánchez visita un agent ferit en els aldarulls per la sentència | La Moncloa
21 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 21:42h
La visita de Pedro Sánchez a Barcelona no ha servit per acostar posicions amb la Generalitat després del dur intercanvi dialèctic de les últimes jornades. El president del govern espanyol en funcions, lluny d'abonar el diàleg amb Quim Torra, l'ha aïllat com a interlocutor. Un detall ho exemplifica: a banda de no agafar-li les trucades ni voler reunir-se amb ell, sí que s'ha posat en contacte amb l'alcaldessa Ada Colau i amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, aquesta última del PSC.

El viatge del líder del PSOE, en precampanya cap al 10-N, ha estat fugaç -un matí- i només s'ha centrat a visitar agents de policia nacional espanyola ferits durant els aldarulls posteriors a la publicació de la sentència del Tribunal Suprem i a visitar la prefectura de Via Laietana, epicentre de protestes. El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ja va fer una ruta hospitalària el cap de setmana, i després va atendre els mitjans de comunicació des de la delegació del govern espanyol. És allà on s'ha desplaçat Sánchez després de la visita als policies ferits.

I és, també, on el Tsunami Democràtic ha convocat una seguda amb els braços alçats a partir de la una. Una nova mobilització que se suma a les múltiples manifestacions que s'han celebrat aquesta última setmana per protestar contra la condemna per sedició als líders independentistes i que ha encès el carrer, amb imatges d'enfrontaments i barricades que han servit al govern espanyol per exigir una condemna de la violència a Torra. Una condemna que ha fet en almenys quatre ocasions però que no és suficient per a la Moncloa, com li ha retret Sánchez en una carta publicada aquest matí.

Suport a la policia

La missiva ha rebut una ràpida resposta del president de la Generalitat, que li ha reclamat reunir-se "avui mateix". El líder del PSOE, però, ha preferit traslladar el suport personal no només als agents ferits, sinó també visitar els màxims responsables de la policia espanyola a Catalunya. Segons ha informat la Moncloa, Sánchez els ha traslladat "l'estima i suport" de l'executiu i també "de la ciutadania". El cos estatal de seguretat ha estat objecte de les protestes dels últims dies per les actuacions contra els aldarulls, que han generat la pèrdua d'un ull en quatre persones.

Malgrat la negativa del president del govern espanyol en funcions a parlar amb Torra, l'equip del president segueix insistint. Aquest matí, el cap de gabinet del líder independentista, Joan Ramon Casals, s'ha intentat posar en contacte amb el seu homòleg estatal, Iván Redondo. Segons fonts de Presidència, el cap de gabinet de Sánchez no s'ha posat al telèfon i la Moncloa ha argumentat que estava amb una trucada i també participant en reunions. El diàleg és, per ara, inviable.

Carta de Sánchez a Torra by naciodigital on Scribd