FOTO Cordialitat dels Mossos amb els ultres en la concentració espanyolista de Barcelona

Els agents fan advertències amistoses als concentrats a la plaça d'Artós de Sarrià

Un agent dels Mossos parlant amb dos ultres de Democracia Nacional a la plaça d'Artós de Sarrià
Un agent dels Mossos parlant amb dos ultres de Democracia Nacional a la plaça d'Artós de Sarrià | Martí Urgell
NacióDigital
17 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 21:02h
Concentració feixista aquest vespre a la plaça Artós de Sarrià. Uns pocs centenars de persones s'han manifestat en aquest punt del barri barceloní contra els CDR, l'independentisme i Pedro Sánchez. S'han escoltat proclames feixistes i nazis de grups com Democracia Nacional. En un moment puntual els Mossos han hagut de carregar, però durant bona part de la manifestació la relació dels agents amb els ultres ha estat cordial, com en el  moment que recull la fotografia que il·lustra aquesta informació.La concentració ha començat a les 19h, unes 300 persones han arribat a la plaça amb banderes d'Espanya, banderes franquistes i simbologia nazi. S'han vist salutacions feixistes i crits d'amenaça contra els CDR i l'independentisme. També insults contra Pedro Sánchez i s'ha entonat el Cara al sol. Durant la mobilització, alguns agents dels Mossos han interactuat amb ultres amb evident cordialitat i algun somriure. La contenció dels agents ha estat la tònica dominant.
 
Al mateix punt s'han concentrat uns 250 antifeixistes. Els Mossos han impedit que les dues manifestacions confluïssin a la plaça Artós. Els ultres han fet crits amenaçant els antifeixistes i també s'han encarat als Mossos. Els antifeixistes, per la seva banda, han fet càntics contra el feixisme: "Contra el feixisme, acció directa". 
 
Paral·lelament, als Jardinets de Gràcia, milers de persones convocades pels CDR s'han concentrat també a les 19h. Moltes persones han fet cas de la crida dels comitès i han acudit a la manifestació amb una pilota. Durant les primeres hores, l'acció ha estat clarament festiva, sense incidents i amb proclames a favor de la llibertat dels presos i de la independència. 
Arxivat a