El Govern activa un gabinet de seguiment de les mobilitzacions contra la sentència

L'integren el president, el vicepresident i els titulars d'Interior, Salut i Justícia; demà al matí es reunirà per avaluar el desenvolupament de la vaga general

Quim Torra, Pere Aragonès i Miquel Buch, en la reunió del Govern
Quim Torra, Pere Aragonès i Miquel Buch, en la reunió del Govern | ACN
17 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:43h
Els últims esdeveniments a Catalunya, marcats per la resposta a la sentència del Tribunal Suprem i els aldarulls dels últims dies a Barcelona, ha obligat el Govern a posar en marxa un "gabinet de seguiment de la situació política". Segons assenyalen fonts de Presidència, es tracta d'un mecanisme de coordinació integrat pel president Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès, i els consellers d'Interior -Miquel Buch-, Salut -Alba Vergés- i Justícia -Ester Capella. La primera reunió es va celebrar ahir al matí. 

La segona s'ha fet aquest dijous per "valorar positivament" el desenvolupament de la vaga estudiantil al centre de Barcelona. També s'ha aprofitat, segons les mateixes fonts, per avaluar els aldarulls viscuts a la capital catalana durant la nit de dimecres, que van motivar una compareixença extraordinària del president des de Palau per enviar un missatge: "Això s'ha d'aturar". La coordinació governamental, en tot cas, no és òptima: el nou termini per exercir l'autodeterminació ha encès els ànims.

La trobada d'avui també ha servit per planificar l'atenció dirigida a les convocatòries d'aquest vespre -susceptibles de derivar, també, en enfrontaments-, mentre que demà se celebrarà una nova reunió per avaluar els efectes i el desenvolupament de la vaga general. L'executiu espera, segons les fonts de Presidència, que les convocatòries es desenvolupin de manera "pacífica i cívica".