El TC torna a advertir el Parlament i el Govern de les conseqüències penals si insisteixen en l'autodeterminació

L'alt tribunal suspèn diversos punts de la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 26 de setembre

El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dimecres en el debat de política general
El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dimecres en el debat de política general | Adrià Costa
16 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:56h
El Tribunal Constitucional ha decidit aquest dimecres per unanimitat admetre a tràmit els incidents d'execució interposats pel govern espanyol, i suspendre diversos punts de la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 26 de setembre sobre "l'orientació política general del Govern", en el sentit d'apostar pel dret a l'autodeterminació, amb la via de la desobediència institucional. 

Sobre això, el Constitucional ha recordat que no és possible declarar aquest dret, i per tant ha anul·lat diversos punts d'aquesta resolució. També ha notificat personalment la seva decisió al president del Parlament, Roger Torrent, així com al secretari i membres de la mesa. A diferència d'altres providències, també ha acordat notificar aquesta decisió al president del Govern, Quim torra, i a la resta de membres de l'executiu català. A tots ells se'ls adverteix de la seva obligació d'impedir o paralitzar "qualsevol iniciativa que suposi ignorar o el·ludir la suspensió acordada". 

Així mateix, se'ls ha avisat que, si no ho fan així, seran subjectes "d'eventuals responsabilitats, incloses les penals".