Pedro Sánchez: «Acatar la sentència vol dir el seu compliment íntegre»

El president espanyol diu que el procés judicial ha estat "exemplar" i adverteix que el govern actuarà amb "fermesa" sense excloure cap mesura de les que permet la llei

Pedro Sánchez, avui a la Moncloa.
Pedro Sánchez, avui a la Moncloa. | Europa Press
14 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:16h
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dilluns que l'executiu "respecta i acata" la sentència del Tribunal Suprem. Una sentència, ha dit, que posa fi a un procés que ha transcorregut "amb plenes garanties i transparència", "com correspon a un estat democràtic". Sánchez ha afegit que "acatar la sentència vol dir el seu compliment íntegre". El president espanyol ha "agraït" el seu treball "professional" al Tribunal Suprem, que "ha donat exemple de professionalitat i autonomia". Ha considerat "exemplar" el procés judicial.

Sánchez ha dit que "ningú està per damunt de la llei" i ha advertit que el govern espanyol es mantindrà "atent" i que el govern actuarà amb "fermesa" i fent complint la legalitat sense excloure cap opció de les que permet la llei. Ha assegurat que el govern treballarà per recuperar una convivència que està "fracturada per l'independentisme". Sánchez ha afirmat que avui s'ha evidenciat el "naufragi" del projecte sobiranista.  

Pedro Sánchez ha afirmat que va ser precisament a Catalunya on la Constitució va tenir més suport en el referèndum que la va ratificar el 1978. Ha elogiat Espanya com "una de les majors democràcies del món". El líder socialista ha dit que a Catalunya l'independentisme "ha ignorat els drets de la majoria no independentista"i ha dit que "Catalunya ha de dialogar amb Catalunya" perquè "el que està en perill a Catalunya és la convivència i no la integritat territorial" de l'Estat. Sánchez, que ha fet després uns breu intervenció en anglès, ha fet aquesta declaració institucional en una compareixença feta des del recinte de la Moncloa. 

Rivera: "Avui hem guanyat els bons"

El president de Cs, Albert Rivera, ha afirmat que "per fi s'ha fet justícia" amb la publicació aquest dilluns de la sentència del Tribunal Suprem (TS) i ha afegit: "Avui hem guanyat els bons, els demòcrates, els que defensem la democràcia".

En roda de premsa al Congrés, ha afirmat que els "demòcrates" no volien venjança però que tampoc volen "privilegis" per als condemnats i que vigilaran que així sigui. D'altra banda, ha demanat al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, que convoqui una reunió urgent d'Estat per analitzar "què fer" a Catalunya davant les mobilitzacions convocades després de la sentència.