Els Mossos impedeixen que una família vulnerable ocupi un pis buit al Raval

La policia catalana ha desplegat els antidisturbis mentre que un centenar de veïns protestaven al carrer

Desplegament policial al Raval per evitar l'ocupació d'un pis buit.
Desplegament policial al Raval per evitar l'ocupació d'un pis buit. | Andreu Merino
12 d'octubre del 2019
Actualitzat el 15 d'octubre a les 16:59h
Nou episodi de tensió entre col·lectius en defensa del dret a l'habitatge i els Mossos d'Esquadra a Barcelona. La policia catalana, que ha desplegat els antidisturbis, ha impedit l'ocupació d'un pis al carrer Santa Madrona del barri del Raval per part d'una família vulnerable amb menors.

El Sindicat del Raval explica que el pis estava buit i que és propietat d'un banc. Després de moments de tensió, el Sindicat d'Habitatge del Raval i els Mossos han arribat a un acord perquè els activistes i la policia marxessin a canvi de no fer cap identificació. En aquest moment la família era fora del pis i no ha transcendit que hagi pogut tornar-hi a entrar.

Els @mossos intenten evitar que una família vulnerable ocupi un pis buit al Raval de Barcelona; ho explica @andreumerino des del lloc dels fets https://t.co/jBbVb8AO0Dpic.twitter.com/Yie19ePq3s

— NacióDigital (@naciodigital) October 12, 2019
Més d'un centenar de persones s'han concentrat al carrer per protestar contra l'actuació policial. Diversos veïns han sortit al balcó fent picar cassoles, també per protestar.

Intent de suïcidi

També ha fet acte de presència una dotació dels Bombers de la Generalitat. Fonts del cos expliquen a NacióDigital que s'hi havien desplaçat després de rebre un avís d'intent de suïcidi. Una de les persones de la família havia sortit al balcó, amenaçant de llançar-se si els agents no marxaven. Finalment els Bombers no han hagut d'actuar, després que l'home entrés al pis i constatessin que no hi havia perill per la seva integritat física.
Arxivat a