VÍDEOS La manifestació de la Falange Barcelona només aplega un centenar d'ultres

El partit falangista i Democràcia Nacional arriben fins a Montjuïc entre proclames de "Puigdemont a la presó" i contra la independència de Catalunya

Manifestació de la Falange a Barcelona pel dia de la Hispanitat.
Manifestació de la Falange a Barcelona pel dia de la Hispanitat. | ND
12 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:04h
Poc menys d'un centenar de persones han acudit a la convocatòria de la Falange a Barcelona coincidint amb el dia de la Hispanitat. El partit feixista ha repetit un any més la tradicional convocatòria del 12 d'octubre, amb una marxa que ha sortit des de la plaça d'Espanya i que ha acabat a Montjuïc.

A l'inici de la marxa, a les onze del matí, els Mossos d'Esquadra han escortat els manifestants, que han exhibit simbologia feixista i banderes franquistes, i han repetit càntics demanant la unitat d'Espanya i contra l'independentisme. Ja a Montjuïc, un acte co-organitzat entre la Falange i Democràcia Nacional apujarà el to, com és habitual, del discurs. 
 
La pancarta que han exhibit des de primer moment porta el lema "endavant per Espanya, sempre unionistes", i s'han escoltat càntics com "no ens enganyen, Catalunya és Espanya" i "Puigdemont a la presó". La Falange també ha desplegat, ja iniciada la manifestació, una altra pancarta amb el lema "la unitat d'Espanya ni es vota ni es negocia".

 
A la mateixa hora ha començat al passeig de Gràcia la manifestació del 12 d'octubre convocada per organitzada pels col·lectius espanyolistes Moviment Cívic d'Espanya i Catalans, i per la federació d'entitats Catalunya Suma.
 Com és habitual, durant la marxa s'han pogut escoltar també càntics en suport al dictador Francisco Franco i salutacions feixistes.
 
Arxivat a