L'univers de Lovecraft aterra al Festival de Sitges amb «Color Out of Space»

Diverses sèries s'han presentat al certamen i han estat protagonistes dues dones d'alta volada cinematogràfica

Richard Stanley, aquest divendres a Sitges.
Richard Stanley, aquest divendres a Sitges. | Europa Press
11 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 21:08h
El director Richard Stanley ha reviscut aquest divendres l'univers d'H.P. Lovecraft al Festival de Sitges amb l'adaptació de Colour Out of Space, protagonitzada per Nicolas Cage i Scarlett Amaris.

El penúltim dia ha estat marcat per les darreres estrenes exclusives a Sitges, diverses pel·lícules que encara entren a concurs, una jornada carregada de sèries i dues dones d'alta càrrega cinematogràfica com a protagonistes indiscutibles del dia.

 Les millors pel·lícules del dia

 

Un fotograma de «Color Out of Space» Foto: Sitges Festival

La més destacada és Color Out of Space. Un meteorit s'estavella prop de la granja dels Gardner, i allibera un organisme extraterrestre que converteix la tranquil·la vida rural de la família en un malson colorista i al·lucinogen, que obliga el director de fotografia de la pel·lícula, Steve Anis, a desplegar una psicodèlica incandescència fúcsia amb la qual prova d'il·lustrar els estralls que el monstruós color provoca en humans i animals.

La cloenda del festival, que tanca demà les seves portes, ha estat a càrrec de The Vigil, una cinta de terror que explora la fe jueva i la figura del shomer (guardià) nocturn, l'encarregat de vetllar el cadàver d'una persona. Cuerdas, la cinquena pel·lícula espanyola estrenada a Sitges, Yves i Samurai Marathon són les altres cintes més destacades del dia.
 

 Els protagonistes del dia
 
Dues dones han estat les principals protagonistes de la jornada al Festival de Sitges. Per una banda, Katharina Kubrick -filla del director Stanley Kubrick- ha presentat la projecció al Cinema Prado d'Eyes Wide Shut, la pel·lícula que el seu pare va rodar el 1999 i que s'ha programat aquest any dins la secció Sitges Clàssics. I l'altre moment del dia amb signatura femenina ha estat la classe magistral que ha fet la Jurat Oficial Fantàstic d'enguany, Mary Jo Markey, muntadora de la pel·lícula Star Wars VII-The Force Awakens, que ha explicat els secrets més ben guardats del procés d'edició de la saga.

 L'acte més destacat de la jornada

La Sitges Bacanal, un menú dissenyat pel xef Albert Jubany, que reinterpreta el leitmotiv de Mad Max en una experiència única al costat dels convidats més exclusius de la 52a edició. I mentrestant, els més melòmans, estaran gaudint del concert especial de Hermann Kopp i Nightcrawler a la Carpa Norai del Melià.

 

 Les sèries de la jornada
 

Javier Botet, Joaquín Reyes i Ernesto Sevilla presentant «Capítulo 0» Foto: Sitges Festival


La jornada més forta de les sèries al Festival de Sitges. Movistar+ ha presentat en primícia mundial tres nous episodis de Capítulo 0, la producció que parodia gèneres i formats televisius. En la presentació de la sèrie a la Sala Tramuntana hi han participat Joaquín Reyes i Ernesto Sevilla, i el seu guionista, Miguel Esteban. També s'ha presentat Terror.app, la sèrie de terror juvenil de Flooxer (Atresmedia).