Dels ultres als antifeixistes: totes les mobilitzacions del dia de la Hispanitat

El 12 d'octubre acull una manifestació a Passeig de Gràcies promoguda pel Moviment Cívic d'Espanya i Catalans, l'acte de la Falange a Montjuïc i la concentració contrària a l'espanyolisme radical

Marxa feixista del 12-O
Marxa feixista del 12-O | NacióDigital
12 d'octubre del 2019
El Dia de la Hispanitat preveu fer ressonar amb força, aquest dissabte 12 d'octubre, els valors de la unitat d'Espanya pels carrers de Barcelona. A les portes de la sentència del procés -que s'espera per a principis de la setmana que ve-, l'espanyolisme es torna a mobilitzar en una data que commemora l'arribada de Cristòfor Colom a les Amèriques, així com la seva colonització.

Durant els últims anys, l'independentisme no s'ha cansat de denunciar que l'arribada de la flota espanyola al continent americà el 1492 va ser l'inici del colonialisme espanyol, l'espoli econòmic, l'esclavisme i el racisme, motius pels quals s'ha popularitzat l'expressió "res a celebrar". Ja sigui per denunciar o per commemorar l'efemèride, el dia de la Hispanitat s'acompanya tradicionalment de diverses mobilitzacions al carrer. 

1. Esmorzar per la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil

L'entitat Aixeca't-Levántate organitza a les deu del matí un esmorzar obert davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya -al carrer Mallorca, 278- per "agrair" a la Policia Nacional espanyola i a la Guàrdia Civil la seva "professionalitat i compromís amb la llei i Catalunya". Tot just quan fa pocs dies que el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, va lamentar que l'independentisme hagués triat "el camí del terror"

2. Marxa del grupuscle "Los de Artós" 

El grupuscle d'extrema dreta de Sarrià anomenat "Los de Artós" organitza una marxa des de la plaça d'Artós d'aquest barri barceloní fins al centre de la ciutat. La concentració està prevista a les 10.30, amb inici de la marxa a les 11.00.