La resistència veïnal atura el desnonament de sis famílies a Barcelona

Un centenar de persones s'ha concentrat a l exterior de l'edifici i una cinquantena a l'interior del portal

Concentració contra el desnonament del Bloc Llavors del Poble Sec
Concentració contra el desnonament del Bloc Llavors del Poble Sec | Andreu Merino
10 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:37h
Els jutjats han aturat el desnonament del Bloc Llavors arran de la resistència veïnal, organitzada per diversos col·lectius d'habitatge. Un centenar de persones s'ha concentrat a l exterior de l'edifici i una cinquantena a l'interior del portal.

Els Mossos d'Esquadra han desplegat un ampli dispositiu des de les sis del matí per fer possible l'entrada de la comitiva judicial, que finalment ha decidit retirar-se. Durant el matí els Mossos han detingut una persona acusada d'agredir un agent i han carregat contra els concentrats.

El desnonament estava previst per a dos quarts de deu del matí i poc abans de les deu s'ha presentat la comitiva judicial. Les famílies denuncien que els Mossos han intentat executar el desallotjament sense presència de la comitiva, la qual cosa seria il·legal​.

A dos quarts de set la policia han iniciat el seu desplegament tallant el carrer Lleida, amb set dotacions de la Brigada Mòbil dels cos. Des d'aleshores, el Grup d'Habitatge de Sants, el Sindicat d'Habitatge del Poble-Sec i l'Obra Social Barcelona han convocat una concentració a les immediacions del bloc per intentar frenar el desallotjament. Desenes de persones s'han concentrat al carrer de Lleida i el de Joaquim Blume en resposta a la crida.El bloc és propietat del fons voltor Vauras Investment, que té l'objectiu de vendre els immobles de l'edifici. Representants de la companyia també s'han presentat al bloc per presenciar el desnonament. Les famílies del Bloc Llavors asseguren que l'empresa s'ha negat a negociar.Tensió amb els Mossos

Poc abans de les 10 del matí s'han viscut moments de tensió i els Mossos han clavat cops de porra contra les persones concentrades. La policia s'ha emportat una dona detinguda acusada agredir un agent. 
Arxivat a