Ampli dispositiu dels Mossos per desnonar sis famílies a Barcelona

En marxa el desallotjament del Bloc Llavors al Poble-Sec de Barcelona, ocupat des de fa dos anys

Desnonament al barri del Poble Sec de Barcelona
Desnonament al barri del Poble Sec de Barcelona | Andreu Merino
10 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 10:24h
Les sis famílies que ocupen l'edifici de l'anomenat Bloc Llavors del Poble-Sec de Barcelona afronten aquest dijous el quart intent de desnonament en dos anys. El desnonament està previst per a dos quarts de deu del matí i poc abans de les deu s'ha presentat la comitiva judicial. Les famílies denuncien que els Mossos han intentat executar el desallotjament sense presència de la comitiva, la qual cosa seria il·legal​.

A dos quarts de set la policia han iniciat el seu desplegament tallant el carrer Lleida, amb set dotacions de la Brigada Mòbil dels cos. Des d'aleshores, el Grup d'Habitatge de Sants, el Sindicat d'Habitatge del Poble-Sec i l'Obra Social Barcelona ha convocat una concentració a les immediacions del bloc per intentar frenar el desallotjament. Desenes de persones s'han concentrat al carrer de Lleida i el de Joaquim Blume en resposta a la crida.El bloc és propietat del fons voltor Vauras Investment, que té l'objectiu de vendre els immobles de l'edifici. Representants de la companyia també s'han presentat al bloc per presenciar el desnonament. Les famílies del Bloc Llavors asseguren que l'empresa s'ha negat a negociar.Tensió amb els Mossos

Poc abans de les 10 del matí s'han viscut moments de tensió i els Mossos han clavat cops de porra contra les persones concentrades. La policia s'ha emportat una dona, però no han confirmat si es troba detinguda o retinguda. El Grup d'Habitatge de Sants assegura que ha estat detinguda. 
Arxivat a