El Festival de Sitges es retroba amb el cinema de Quentin Dupieux

El director francès sorprèn amb "Le daim", una comèdia protagonitzada per Jean Dujardin

10 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:50h
Una imatge de «Le daim»
Una imatge de «Le daim» | Festival de Sitges
El cinema de Quentin Dupieux ha tornat a estar present al Festival de Sitges. Després d'emportar-se el premi a Millor Guió en l'edició anterior per Au Poste, el director francès ha reaparegut amb Le daim, un film extravagant i divertit protagonitzat per l'oscaritzat Jean Dujardin.

A més a més, Sitges també s'ha retrobat amb Ant Timpson, qui anys més tard de produir èxits com Turbo Kid, s'ha endinsat en el món de la direcció amb Come to daddy. A banda d'aquests dos artistes consolidats, avui el talent jove també ha brillat al festival amb la Blood Red Carpet, on hi han desfilat actors com David Solans i Claudia Trujillo.

 Les millors pel·lícules del dia

 

Una imatge de la pel·lícula «Come to daddy». Foto: Festival de Sitges

 

Ant Timpson ha decidit agafar les regnes de la direcció amb Come to daddy, una de les comèdies de terror més negres que han passat aquest any pel festival. Protagonitzada per Elijah Wood, la cinta sap trobar l'equilibri entre l'humor i la perversió, oferint un viatge inquietant i entretingut a l'espectador.

Avui també s'ha projectat Le daim de Quentin Dupieux, un dels directors amb més presència a Sitges en els darrers anys. Des que es va estrenar al certamen amb Rubber (2010), que gairebé totes les seves pel·lícules han passat pel festival, des de Réalité, que es va emportar el Premi de la Crítica, fins a Au poste, premiada amb Millor Guió. En el seu nom film, el cineasta francès ens ofereix una comèdia poc convencional amb un Jean Dujardin impecable.

 

 Els protagonistes del dia
 

L'equip del film, al Festival de Sitges Foto: Festival de Sitges


El cinema espanyol ha tornat a brillar a la catifa vermella del festival aquest dijous. El director Fernando González Molina i els actors Marta Etura, Imanol Arias i Francesc Orella han acudit a Sitges per presentar Legado en los huesos, la segona entrega audiovisual de la Trilogía del Baztán de Dolores Redondo.

 L'acte més destacat de la jornada

La Blood Red Carpet del Festival de Sitges. Foto: Festival de Sitges

 

Aquesta tarda s'ha celebrat la cinquena edició de la Blood Red Carpet, una iniciativa que té com a objectiu promocionar els valors actorals emergents dins la producció audiovisual espanyola i iberoamericana. Enguany els actors i actrius seleccionats han estat Claudia Trujillo, David Solans, Pol Monen i Mireia Oriol.

El procés de selecció dels artistes inclou el veredicte d'un jurat d'experts format per directores de càsting, representants de les acadèmies de cinema del país i del mateix festival. El jurat seleccionador marca els seus objectius en internacionalitzar als joves escollits que han aconseguit el perfil per a treballar fora del seu país d'origen.