El cinema d'animació conquereix Sitges amb «J'ai perdu mon corps»

El festival projecta la primera pel·lícula de Jérémy Clapin, autor de curtmetratges tan aclamats com"Skhizein"

Un moment de la pel·lícula «J'ai perdu mon corps»
Un moment de la pel·lícula «J'ai perdu mon corps» | Festival de Sitges
09 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 19:50h
Original, emotiva i nostàlgica. J'ai perdu mon corps (I lost my body) és, sense dubte, una de les millors pel·lícules franceses del 2019. Avui, aquesta joia elaborada per Jérémy Clapin, ha enamorat un Festival de Sitges marcat per l'animació. I és que, aquest dimecres també s'ha presentat Her Blue Sky, una sorprenent història plena d'aventures amoroses i anhels juvenils.

Aquests, però, no són els únics títols d'animació del certamen. Al llarg de la setmana s'han projectat propostes com Children of the Sea, d'Ayumu Watanabe, considerada un dels millors exponents de l'anime d'aquest any al Festival d'Annecy, i One Piece Stampede, basada en la immensa obra d'Eiichiro Oda.

 La millor pel·lícula del dia

 

Una imatge de la pel·lícula «J'ai perdu mon corps». Foto: Festival de Sitges


A París, la mà mutilada d'un home s'escapa d'una sala de disseccions, amb la decisió ferma de retrobar el seu cos. Aquest és el punt de partida de J'ai perdu mon corps (I lost my body), un film delicat i melancòlic, que ens narra un commovedor viatge ple de records.

Amb el seu primer llargmetratge, Jérémy Clapin demostra un cop més la seva destresa per l'animació, després de triomfar amb curtmetratges com Skhizein. La veritat és que val la pena veure-la.
 

 

 Els protagonistes del dia
 

Els directors de «Synchrony». Foto: Festival de Sitges

 

 

Avui han passat per Sitges els directors Justin Benson i Aaron Moorhead. Ho han fet per donar a conèixer el seu darrer treball plegats: Synchronic, un film de ciència-ficció protagonitzat per Anthony Mackie i Jamie Dornan.

A més a més, aquest dimecres la catifa vermella de Sitges ha acollit l'equip de la pel·lícula Her Blue Sky. Tatsuyuki Nagai (director), Mari Okada (guionista) i Masayoshi Tanaka (disseny de personatges) són alguns dels noms que hi han desfilat.

 L'acte més destacat de la jornada

 

 

Nova jornada literària a Sitges. Aquest dimecres s'han presentat a la carpa FNAC el còmic Rigor Mortis i les novetats de l'Editorial Mai Més: Persons non grata i La Brigada Lluminosa. L'esdeveniment ha comptat amb la presència del dibuixant Kim, el guionista Oriol Jardí i editors Sergio Pérez i Judit Terradellas.