«Bacurau», un western futurista amb l'actualitat al punt de mira

La catifa vermella del Festival de Sitges ha acollit aquest dimarts els protagonistes d'"El hoyo", una de les pel·lícules més aplaudides de la 52a edició

Una escena de la pel·lícula «Bacurau»
Una escena de la pel·lícula «Bacurau» | Festival de Sitges
08 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 23:48h
Després de ser premiada al Festival de Canes, aquest dimarts ha arribat a SitgesBacurau, un western futurista amb clares referències a la situació que viu Brasil actualment. La cinta, amb tocs de realisme màgic, ens presenta una història intrigant on no falta el gore que tant agrada als espectadors del festival.

A més a més, avui ha passat pel certamen l'equip d'El hoyo, una de les millors pel·lícules espanyoles de l'any i que compateix en la 52a edició del festival.

 La millor pel·lícula del dia

 

Udo Kier a «Bacurau». Foto: Festival de Sitges


Bacurau, guanyadora del premi del jurat al festival de Canes, ha aterrat aquest dimarts a Sitges. El film, que en un principi pot semblar un western totalment desconnectat de la realitat, acaba convertint-se en una al·legoria als problemes que viu Brasil des que Jair Bolsonaro ocupa la presidència. 

Entre el seu repartiment destaquen Udo Kier, un mite del cine de terror, i Sonia Braga, una de les millors actrius brasileres de les últimes dècades.

 Els protagonistes del dia
 

L'equip d'«El hoyo» al Festival de Sitges. Foto: Festival de Sitges

 

 

Aquest dimarts han desfilat per la catifa vermella del festival els protagonistes d'El hoyo, una de les pel·lícules més aclamades d'aquesta edició i una clara candidata a figurar a la llista de guardonats.

Galder Gaztelu-Urrutia, David Matamoros, Ivan Massagué, Carlos Juárez, Raquel Perea, Angeles Hernandez, Antonia San Juan i Emilio Buale han estat els encarregats de presentar el film, una crítica social àcida i perversa que ens fa reflexionar sobre l'egoisme imperant en la nostra societat.

 


 L'acte més destacat de la jornada

 

Un moment de l'acte TABOO'KS. Foto: Festival de Sitges


​Avui ha tingut lloc l'esdeveniment TABOO'KS, una iniciativa del festival que vol apropar la literatura i el cinema fantàstic. Com? Doncs seleccionant quatre obres (novel·la, teatre o novel·la gràfica) i 1 study-case i presentant-los als productors assistents al certamen.

D'aquesta manera es promouen els acords d'adaptació d'obres literàries a projectes audiovisuals.

A l'acte hi han participat autors de renom internacional, com l'escriptor i productor Nick Antosca, creador de Channel Zero (HBO), o el suec John Ajvide Lindqvist, reconegut autor i guionista d'obres com Déjame entrar.