Buch assegura que els Mossos compliran amb l'ordenament jurídic quan hi hagi sentència

El conseller apunta que hauran de protegir el lliure exercici de drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana

Miquel Buch durant la presentació dels nous agents que s'incorporen a Barcelona
Miquel Buch durant la presentació dels nous agents que s'incorporen a Barcelona | ACN
NacióDigital
08 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:05h
El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha afirmat aquest dimarts que els Mossos d'Esquadra han d'estar preparats per resoldre "qualsevol escenari" que es pugui plantejar complint el marc jurídic, és a dir, la llei de cossos i forces de seguretat i la llei de policia.

Per a Buch, els moments de "complexitat" que ja s'estan vivint arran de la resposta a la sentència de l'1-O per part del Tribunal Suprem, podrien "incrementar-se encara més" en els propers dies. Per això, ha animat els agents a demostrar la seva "professionalitat" complint les funcions de policia de seguretat ciutadana i policia judicial.

Segons el conseller, els cos haurà de protegir "el lliure exercici de drets i llibertats" i, alhora, garantir la seguretat ciutadana "vetllant per la convivència pacífica". En un discurs realitzat davant dels nous agents del cos que s'incorporen a Barcelona, Buch s'ha mostrat convençut que se "sobreposaran a les adversitats". "Sempre em tindran al seu costat en els compliments de deures i funcions", ha recalcat Buch, que ha afegit: "Tenen la meva confiança plena".

Segons Buch, els Mossos han demostrat "professionalitat i rigor" en moments "complexos de gestionar", i ha posat d'exemple el seu desplegament o la situació política dels darrers anys, dos elements que assegur que han "afectat" directius i comandaments com ara Joaquim Forn i Josep Lluís Trapero.

Més agents a Barcelona

En total, la capital catalana disposarà de 228 nous agents que se sumen als 156 ja desplegats durant l'estiut. El titular d'Interior ha fixat el repte de "revertir la sensació d'inseguretat" a la ciutat, i ha afirmat que els índexs han millorat. El conseller ha destacat la "pràctica desaparició" dels narcopisos o la davallada dels delictes comesos per grups organitzats. Ha lamentat però, que alguns delictes sí que hagin pujat.

En total doncs, aquest 2019, Barcelona suma 384 nous efectius que treballaran en diferents grups per millorar la seguretat a la ciutat. Buch també ha explicat que es modificarà l'estructura de comandaments de la regió policial amb nous càrrecs a les escales "executives i superiors" per donar més capacitat directiva als canvis que s'introduiran. L'objectiu final, ha dit, és la reducció de la delinqüència amb especial èmfasi en la seguretat.

El cap de la regió metropolitana de Barcelona, Carles Anfruns, ha agraït que el 70% dels 456 nous agents s'hagin destinat a la capital catalana.
Arxivat a