«El hoyo», una crítica social perversa i hipnòtica

El film de Galder Gaztelu-Urrutia, un dels més aplaudits al Festival de Sitges

Un fotograma d'«El hoyo»
Un fotograma d'«El hoyo» | Festival de Sitges
07 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 20:18h
Nova jornada d'òperes primes a Sitges. Després que la setmana passada es projectessin Ventajas de viajar en tren i Paradise hills, aquest dilluns han arribat al festival les espanyoles El hoyo i Amigo. Dos thrillers atrevits en què destaquen les grans interpretacions de l'elenc, especialment la d'Ivan Massagué i la de Javier Botet.

Avui també ha estat protagonista Maribel Verdú, que ha acudit al certamen acompanyada de l'equip d'El asesino de caprichos, on interpreta una inspectora de policia. El film, que es presenta en la secció Òrbita, relata la investigació de diversos crims amb un nexe en comú: les víctimes són col·leccionistes de gravats de Goya.

 La millor pel·lícula del dia


 

Una imatge del film. Foto: Festival de Sitges


 

El hoyo es va emportar el premi del públic a la secció Midnight Madness del festival de Toronto, i és una ferma candidata a repetir guardó a Sitges. En aquest film Galder Gaztelu-Urrutia satiritza sobre les classes socials utilitzant com a recurs narratiu un element tan simple –i alhora tan efectiu- com el d'un bloc de pisos amb una plataforma que puja i que baixa de nivells.

Una plataforma que transporta menjar abundant pels que viuen a dalt, però on només queden les sobres pels que habiten als últims pisos.

La lluita ferotge per la supervivència i la solidaritat pel bé comú, xoquen en aquest film pervers i entretingut que es podrà veure d'aquí poc a Netflix

 Els protagonistes del dia
 

Roda de premsa d'«El asesino de los caprichos», amb Maribel Verdú. Foto: Festival de Sitges.


 

Els noms més destacats de la cinquena jornada del festival han estat els de Maribel Verdú i Javier Botet. Tots dos han rebut aquest dilluns el premi Màquina del Temps per la seva trajectòria professional dins l'àmbit cinematogràfic. A banda del reconeixement, els artistes també han acudit al certamen per presentar els seus nous films: El asesino de los caprichos i Amigo, protagonitzats per Verdú i Botet respectivament.

 


 L'acte més destacat de la jornada

 

Els guanyadors del concurs de grafitis-Foto: Festival de Sitges.


 

A banda de les tradicionals catifes vermelles, avui s'han donat a conèixer els 5 guanyadors del Concurs de Grafitis Fantastic Street: competició celebrada per primera vegada i que té per objectiu fusionar l'esperit cultural i artístic dels joves amb el Festival de Sitges.