L'Ajuntament de Barcelona multa dues webs per anuncis il·legals de venda d'animals

El consistori sanciona amb 150.000 euros Mil Anuncios i Vibbo després que no hagin fet cas dels advertiments

Laia Bonet, en una imatge d'arxiu
Laia Bonet, en una imatge d'arxiu | ACN
NacióDigital
05 d'octubre del 2019
L'Ajuntament de Barcelona ha obert un expedient sancionador amb multes de 150.000 euros a les pàgines web Mil Anuncios i Vibbo -l'antiga Segundamano- per publicar anuncis il·lícits de venda d'animals. La publicació d'aquests anuncis incompleix la normativa de protecció dels animals a Barcelona i les dues pàgines han fet cas omís dels advertiments del consistori. 

L'empresa que gestiona els dos portals ha incomplert l'article de la normativa que prohibeix vendre cadells de gat i gos abans de les vuit setmanes de vida i també el que obliga a demostrar que els animals s'han de lliurar als compradors en condicions que garanteixin un perfecte estat de salut. 

L'expedient l'ha signat la tercera tinent d'alcaldia d'Agenda 2030, Laia Bonet, i l'Ajuntament qualifica la infracció de molt greu. És el primer cop que s'impulsa un procés sancionador d'aquest tipus a l'estat espanyol i per això l'Ajuntament ha volgut ser prudent a l'hora de xifrar la sanció.

La infracció podria suposar multes de fins a 600.000 euros però el consistori ha optat per l'import més baix del llindar que preveu la llei per "prudència jurídica". 
Arxivat a