JxCat canvia Cuevillas per Forn a Girona i Tremosa cau de la llista a Barcelona

L'advocat de Puigdemont pren el relleu de l'exeurodiputat com a número quatre per la capital i es busca una independent per anar de dos a Girona

04 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:39h
Pancartes demanant la llibertat de Joaquim Forn
Pancartes demanant la llibertat de Joaquim Forn | Adrià Costa
Més canvis a les llistes de Junts per Catalunya (JxCat) pel 10-N. Després de la incorporació de Roger Español com a cap de llista al Senat en substitució de l'exconseller a l'exili Lluís Puig, que ha incomodat amplis sectors del PDECat, hi ha moviments a la llista a Girona i Barcelona al Congrés. El més rellevant és que Quim Forn serà el cap de cartell a les comarques gironines en substitució de Jaume Alonso Cuevillas, segons ha avançat l'Ara. A l'advocat de Carles Puigdemont se'l reubica com a número quatre per Barcelona, un lloc que havia ocupat l'exeurodiputat Ramon Tremosa, que cau de la candidatura després que no aconseguís escó l'abril passat i haurà de buscar nous horitzons polítics.

A les anteriors eleccions generals Forn va ser l'únic pres de JxCat que no va anar a les llistes perquè es reservava per ser cap de cartell a l'ajuntament de Barcelona. Ara també l'hi han inclòs malgrat les reserves que la cap de cartell de facto, Laura Borràs, va expressar al fet que els presos que en breu seran inhabilitats pel Suprem siguin candidats. Així, Jordi Sànchez encapçalarà per Barcelona, Josep Rull per Tarragona, Jordi Turull per Lleida i Forn ho farà per Girona. Tots ells hauran de caure de les candidatures en cas de ser inhabilitats en el moment que arribi la sentència del Tribunal Suprem.