L'Audiència Nacional arxiva la querella dels taxistes contra Uber i Cabify

La jutgessa considera que ja existeix un control públic específic del sector dels VTC

La jutgessa ariva la querella contra Uber i Cabify
La jutgessa ariva la querella contra Uber i Cabify | Flickr
NacióDigital
03 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:55h
La jutgessa de l'Audiència Nacional espanyola María Tardón ha arxivat la querella presentada per centenars de taxistes contra Cabify, Uber i altres empreses de vehicles de lloguer amb conductor (VTC). La querella denunciava possibles delictes d'estafa, contra la hisenda pública, contra els drets dels treballadors, blanqueig de capitals i alteració de preus.

Tardón, però, considera que la querella parteix d'una premissa falsa, la de considerar que el sector dels VTC no està regulat. La jutgessa defensa que el sector està "fortament intervingut" i sotmès a control estatal, autonòmic i local. 

"S'omet que no existeix ni la possibilitat de manipulació dels preus en un sector intervingut ni tampoc un engany als consumidors per un servei que accepten de manera lliure i anticipada", justifica Tardón. 

Per tant, la jutgessa no considera que Uber i Cabify hagin incorregut en un delicte d'alteració de preus, estafa o frau a Hisenda. Pel que fa als possibles delictes contra els drets dels treballadors, administració deslleial i blanqueig de capitals, argumenta la seva investigació no és competència de l'Audiència Nacional. 
Arxivat a