Vall d'Hebron crea el primer centre especialitzat a l'Estat per tractar i investigar la migranya

És la segona malaltia neurològica més incapacitant i afecta un 18% de les dones i un 8% dels homes

Un pacient del centre per tractar i investigar la migranya de l'Hospital Vall d'Hebron durant una prova
Un pacient del centre per tractar i investigar la migranya de l'Hospital Vall d'Hebron durant una prova | ACN
NacióDigital
03 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:12h
L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha creat el primer centre especialitzat a l'estat espanyol per tractar i investigar la migranya, una malaltia genètica que és considerada la segona neurològica més incapacitant. El centre combinarà la investigació clínica i l'activitat assistencial, així com la formació i l'educació dels pacients per empoderar-los en la malaltia.

Vall d'Hebron atén uns 8.000 pacients l'any per migranya, alguns derivats d'urgències i de l'atenció primària de la seva àrea territorial i altres d'arreu de Catalunya i de l'Estat. La migranya afecta un 18% de les dones i un 8% dels homes i, a Catalunya, es calcula que unes 900.000 persones pateix aquesta malaltia.

La Caixa ha aportat 660.000 euros per a la creació d’aquest centre, que permetrà entendre els factors causants de la migranya, identificar hàbits i dissenyar tractaments que poden millorar la salut cerebral dels afectats i de tota la societat en general. La presentació de la iniciativa ha comptat amb el doctor Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron; Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i la doctora Patricia Pozo-Rosich, responsable del Migraine Adaptive Brain Center.
 

Presentació del Migraine Adaptive Brain Center Foto: Fundació la Caixa

 

Una pacient del Migraine Adaptive Brain Center. Foto: Fundació la Caixa

Arxivat a