Rivera presenta Sánchez com l'escuder de l'independentisme

El líder unionista fa el segon acte al Parlament en menys d'un mes i busca erosionar els socialistes amb la seva moció de censura contra Torra

Albert Rivera i els diputats de Cs avui a l'hemicicle del Parlament.
Albert Rivera i els diputats de Cs avui a l'hemicicle del Parlament. | Cs
01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 19:18h
Ciutadans té una rara predilecció per tornar als escenaris del "crim". En menys d'un mes, Albert Rivera ha estat dos cops al Parlament de Catalunya. L'anterior va ser el 6 de setembre passat, quan es complien dos anys de les sessions en què es van aprovar les lleis de desconnexió. Aquest dimarts, amb motiu del segon aniversari de l'1-O, la cúpula del partit hi ha tornat. Rivera, que no era al Parlament aquella tardor, ha presidit una sessió del grup taronja al Parlament. Amb una absència destacada, Inés Arrimadas -que sí que hi va ser aquella tardor-, que segons fonts del partit estava indisposada.

Rivera ha conduït un acte del tot electoralista, més pensat en el 10-N que en l'1-O, convertit en un gran tema per intentar fixar un relat en què el sobiranisme és igual a goma 2, el president de la Generalitat té les mans brutes de pólvora i tot l'independentisme desprèn un flaire de còctel molòtov. El que sigui per arribar a les urnes en condicions millors que les que ara dibuixen les enquestes. I com en les eleccions del 28-A, a través dels sobiranistes, Rivera apunta a Pedro Sánchez.

Ciutadans ha presentat una moció de censura contra el president Torra i Rivera ha vingut a defensar-la. La moció de censura, però, apareix com un estri per llançar contra Sánchez, a qui avui el líder de Ciutadans ha acusat de romandre impassible mentre a Catalunya treu el cap el terrorisme. La moció és la carta que Rivera posa damunt la taula per intentar deixar en evidència els socialistes i pressionar-los perquè votin la moció o quedin coma aliats de Torra.

Ciutadans no va presentar la moció després de quedar primer a les eleccions del 21-D, quan van aconseguir un impuls important. No ho van fer perquè no tenia opcions de prosperar. Ara tampoc, però les enquestes són preocupants i Sánchez està intentant fer-se amb el màxim espai possible en el centre de l'escenari. Rivera, més moderat que en altres ocasions, ha llançat acusacions greus contra el president en funcions, a qui ha preguntat retòricament què més ha de passar perquè li talli les ales a Torra. "Armes? Ja han aparegut", ha afirmat Rivera sobre l'operació contra membres dels CDR de la qual ben poca cosa se sap encara.

El PP "va fer tard"

De pas, tornant a mirar cap a les urnes, ha aprofitat l'avinentesa per carregar contra el PP, l'altre adversari seu, de qui ha recordat que "va fer tard" aquella tardor del 2017. Que no torni a passar ara el mateix amb un govern del PSOE, ha advertit Rivera, mentre al seu costat Lorena Roldán i Carlos Carrizosa afirmaven amb el cap. Després de posar el PSOE i el PP en el mateix sac -una mena de gran coalició de covards-, Rivera ha donat per acabada la reunió qualificant d'"herois" els diputats taronja. "Per tot el que heu passat".