La vaga per la crisi climàtica posa deures als governs

Milers de manifestants surten al carrer a les principals ciutats catalanes per reclamar un "canvi de sistema" que posi fre a l'escalfament global

La multitudinària manifestació de Barcelona.
La multitudinària manifestació de Barcelona. | ACN
27 de setembre del 2019
Actualitzat el 28 de setembre a les 12:09h
"Canviem el sistema, no el clima". Aquest ha estat un dels lemes més repetits durant la jornada de la vaga climàtica d'aquest 27 de setembre, que ha mobilitzat desenes de milers de persones arreu de Catalunya, especialment a Barcelona, la més concorreguda de les manifestacions.

A la capital catalana 20.000 persones han participat en una marxa que ha acabat a la plaça de Catalunya amb les intervencions de representants de Friday For Future, el col·lectiu que convocava la mobilització. Els portaveus han instat els joves a ser conscients que tenen al seu abast evitar "la catàstrofe". "Exigim el dret a la vida. Som la naturalesa defensant-se a si mateixa", han assegurat.

Els manifestants -la immensa majoria joves- han reclamat contundència a les administracions i els han exigit polítiques valentes per fer front al canvi climàtic. Una reivindicació, doncs, que demana passos més enllà de pedaços puntuals i fa una esmena al model econòmic actual. Les mobilitzacions han assenyalat el capitalisme i les grans empreses com a principals responsables de l'emergència climàtica actual. 

Les manifestacions d'aquest divendres han posat punt final a una setmana de mobilitzacions arreu del món. A Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida i altres capitals de comarca les marxes s'han fet seu un mateix lema: "No hi ha pla(neta) B".
Arxivat a