Neymar i el Barça no arriben a cap acord econòmic i van a judici

L'actual jugador del PSG demana 26 milions al club blaugrana, que també ha denunciat el brasiler per incomplir el contracte

Expectació abans de començar el judici de Neymar i el Barça
Expectació abans de començar el judici de Neymar i el Barça | AM
27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:19h
El representant de Neymar da Silva Santos Júnior i el FC Barcelona no han pogut arribar a cap acord econòmic previ al judici, tal i com han negociat durant més de dues hores i mitja. L'intent s'emmarcava dins del procés de conciliació, que hauria d'haver durat poc més de mitja hora, però que s'ha allargat fins al migdia. 

L'exjugador del Barça, que actualment llueix la samarreta del París Saint-Germain, estva citat a declarar al jutjat social número 15 de Barcelona en una demanda creuada amb el club blaugrana, en què una indemnització milionària està en joc. L'origen de la disputa judicial es remunta a l'incompliment del pacte de renovació que el jugador va signar amb el Barça l'any 2016, un any abans de marxar al club francès. 

En aquell moment, el brasiler va pactar una prima de 40 milions d'euros -més els interessos- per a la seva renovació amb el club barceloní. Malgrat que ja va rebre 14 milions d'euros per a l'ampliació del contracte, ara reclama cobrar íntegrament els 26 milions que falten. Durant l'estiu -amb les negociacions sobre el seu retorn al Barça- el futbolista va valorar si retirava la demanda, tot i que finalment la va mantenir, sempre assessorat pels seus representants, entre els quals el seu pare.

Per altra banda, i arran del trencament del contracte, el club blaugrana va interposar també una demanda econòmica contra Neymar, exigint al brasiler una indemnització de 75 milions d'euros per haver incomplert els acords signats i el seu compromís amb el club.

El jugador, que aquest dijous a la tarda havia arribat a Barcelona, finalment no s'ha personat a la Ciutat de la Justícia i, segons han confirmat fonts de la seva defensa, ja no es troba a la capital catalana. La seva citació judicial, de fet, s'havia demanat únicament per part dels seus advocats, i en cas que se celebri la vista, el més provable és que aquests hi renunciïn.