Un debat a l'ombra del Suprem

Torra afronta el segon debat de política general del seu mandat amb la sentència a la vista però sense oblidar els pressupostos i el dia a dia del Govern. Avui també són notícia l'estratègia del Govern per desplegar l'acció exterior malgrat les traves de l'Estat i el litigi de Foment contra l'ANC

25 de setembre del 2019
Actualitzat a les 6:42h

Rep El Despertador cada matí al teu correu

Quim Torra, a partir de les onze del matí, pujarà al faristol del Parlament per afrontar el segon debat de política general com a president de la Generalitat. Hi desgranarà l'acció de Govern, insistirà en la necessitat d'aprovar els pressupostos i esbossarà les línies mestres de la resposta institucional a la sentència del Tribunal Suprem. El debat més rellevant del curs parlamentari se celebra a l'ombra del veredicte de Manuel Marchena, previst per abans del 12 d'octubre i que condiciona tota acció política a l'Estat, i també sota l'influx de les detencions de membres dels CDR acusats de terrorisme. En podeu llegir els detalls en aquesta informació d'Oriol March.

El president, partidari d'un escenari de desobediència i de la confrontació democràtica amb l'Estat, té el repte de superar el tràmit parlamentari sense estridències dins del bloc independentista, conjugar el dia a dia del Govern amb l'excepcionalitat de la repressió i preparar-se per comandar una etapa que serà de tot menys tranquil·la. El calendari, a banda, farà coincidir les votacions del debat -previstes per dijous a la tarda- amb el final del termini per retirar la pancarta de solidaritat amb els presos i exiliats de la façana de Palau imposat pel TSJC. Coses de la judicialització de la política.
 

Avui no et perdis

»Torra trasllada per carta a Sánchez la «indignació» del Govern per les detencions de CDR; per Oriol March.

»El Govern aprovarà sis decrets per blindar les delegacions de l'ofensiva judicial de Borrell; una primícia de Joan Serra Carné.

»Foment porta l'ANC a judici pel cercador d'empreses independentistes; per Aida Morales.

»L'espai de JxCat s'aboca a una refundació entre campanyes; per Oriol March.

»El Suprem avala exhumar Franco per traslladar-lo al cementiri d'El Pardo i el govern espanyol intentarà fer-ho abans del 10-N; per Irene Ramentol.

»Un piromusical d'homenatge al Liceu i als Beatles tanca les festes de la Mercè; per Andreu Merino.

»Rebel·lió «low cost»; la Veu de Nació de Joan Serra Carné.

» Aquest dimecres debuten dos articulistes a NacióDigital. Sonia Andolz ho fa amb «Una anàlisi restrictiva dels escorcolls» d'aquest dilluns contra activistes independentistes i Jordi Mir amb «Sense conflicte no hi ha convivència». No us els perdeu!


 
Ferran Casas i Manresa
subdirector de NacióDigital

Vols rebre El Despertador de NacióDigital cada matí al teu correu electrònic? 
Fes clic aquí per subscriure-t'hi