Cs demana la dimissió d'Artadi per haver-se manifestat en suport als detinguts dels CDR

Guilarte considera que la portaveu de JxCat ha quedat "desacreditada" per exercir un càrrec públic

Elsa Artadi, durant l'atenció als mitjans
Elsa Artadi, durant l'atenció als mitjans | ND
24 de setembre del 2019
Actualitzat a les 20:23h
La regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona María Luz Guilarte ha demanat la dimissió de la portaveu de JxCat al consistori, Elsa Artadi, per la seva participació a la manifestació convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR) aquest dilluns a la caserna de la Guàrdia Civil de la travessera de Gràcia. Els comitès es van mobilitzar per exigir l'alliberament dels nou independentistes detinguts, després que la Fiscalia de l'Audiència Nacional acusés els CDR de preparar "actes terroristes amb finalitat secessionista". 

Guilarte s'ha mostrat fidel al relat de la Fiscalia i s'ha referit als CDR com a "comandos" i ha qualificat d'"espectacle vergonyós" l'assistència d'Artadi a la manifestació i ha considerat que la regidora de JxCat ha quedat "desacreditada" pe exercir el seu càrrec públic

ERC ha rebutjat la petició de Ciutadans i quatre dels seus regidors -Jordi Coronas, Gemma Sendra, Eva Baró i Jordi Castellana- així ho han expressat a través de Twitter. Tots quatre també van assistir a la manifestació de la travessera de Gràcia i han sortit en defensa d'Artadi.
La representant de Ciutadans també ha avançat que al pròxim ple municipal -que es farà el 30 de setembre- el seu grup presentarà una proposta de declaració institucional en defensa del compliment de les lleis i l'acatament de les sentències judicials. 

Missatge d'Artadi a Colau

La portaveu del grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, ha instat l'Ajuntament de Barcelona i en particular l'alcaldessa, Ada Colau, ha liderar la resposta de la ciutat a la "repressió" exercida per l'Estat i en defensa dels "drets i les llibertats".

Coincidint amb la festivitat de la Mercè, Artadi ha recordat els presos polítics, i especialment el regidor del seu grup al consistori, Joaquim Forn.

Artadi també s'ha referit a les declaracions d'aquest dilluns de la líder de Ciutadans Lorena Roldán, quan es va preguntar si la consigna "apreteu" de Torra als CDR ara fa un any es referia a prémer "el detonador dels explosius". Roldán va fer aquestes declaracions després que la Guàrdia Civil detingués nou independentistes acusats de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius. 

La portaveu de JxCat ha avisat que el partit estudiarà les "conseqüències" que poden tenir les declaracions de Roldán i també ha criticat que el líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, que va publicar una piulada on donava per fet que els independentistes detinguts tenien "bombes". Artadi també ha anunciat que JxCat estudiarà mesures contra la piulada del líder de Vox, Santiago Abascal, en què acusava la diputada psotconvergent al Congrés Laurà Borràs, de donar suport als "terroristes".
Arxivat a