Avís policial abans de la sentència

L'operació de l'Audiència Nacional contra els CDR envia un missatge a l'independentisme: l'Estat no frenarà quan arribin les mobilitzacions de protesta. Avui també són notícia els actes institucionals de la Mercè, el pols judicial de Foment amb l'ANC i el gir de Pablo Casado

24 de setembre del 2019
Actualitzat a les 6:39h

Rep El Despertador cada matí al teu correu

Si bé el 2017 l'Estat va optar per construir el relat de la violència després del referèndum i de la declaració d'independendència, les detencions ordenades aquest dilluns per l'Audiència Nacional contra membres dels comitès de defensa de la República (CDR) apunten a un escenari diferent: una actuació preventiva de cara a l'escenari de mobilitzacions previst per després de la sentència del Tribunal Suprem. Un avís policial i judicial -les acusacions de terrorisme per part de la Fiscalia no són menors- seguit d'unes mobilitzacions ciutadanes que assagen el que ha de venir després d'un veredicte cada dia és més proper i per al qual encara no hi ha una resposta unitària.

Bona part dels seus màxims representants es trobaran avui als actes institucionals de la Mercè, que arrencaran amb la tradicional missa presidida pel cardenal Omella. Hi serà, entre d'altres, el president de la Generalitat,Quim Torra, que ahir va rebre la notificació personal per tal que retiri de Palau la pancarta de solidaritat amb els presos i els exiliats. Les imatges de la Guàrdia Civil entrant a domicilis d'activistes i de Torra signant una notificació de la justícia van fer reviure, per uns instants, la tardor del 2017. La mateixa que va acabar amb l'empresonament de mig Govern i l'exili de la resta.
 

Avui no et perdis

»L'ofensiva judicial contra els CDR impacta en la resposta sobiranista a la sentència; per Sara González i Oriol March.

»Entitats culturals van alertar de més inspeccions de material pirotècnic de la Guàrdia Civil; primícia d'Andreu Merino i Albert Segura.

»«​Precursors d'explosius, precursors de repressió»; la Veu de Nació de Carles Bellsolà.

»Compromís planta Iglesias i s'alia amb Errejón de cara al 10-N; per Pep Martí.

»Qui són els estrategues de la nova versió «moderada» de Casado?; per Pep Martí.

 
Ferran Casas i Manresa
subdirector de NacióDigital

Vols rebre El Despertador de NacióDigital cada matí al teu correu electrònic? 
Fes clic aquí per subscriure-t'hi