FOTOS El moviment «Fridays for Future» talla l'avinguda Meridiana de Barcelona

Denuncien "covardia política" de l'alcaldessa Ada Colau de cara al Dia Sense Cotxes

Els manifestants durant el tall de l'artèria de circulació barcelonina
Els manifestants durant el tall de l'artèria de circulació barcelonina | ACN
NacióDigital
22 de setembre del 2019
Actualitzat a les 15:32h
Un centenar de persones, convocades per Fridays for Future, han tallat durant una hora l'avinguda Meridiana de Barcelona a l'altura del carrer Garcilaso en sentit Besòs. Gemma Barricarte, una de les portaveus, ha explicat que el Dia sense cotxes hauria de servir per "bloquejar les entrades i accessos a la ciutat" i no fer-ho considera que demostra "covardia política" de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Barricarte ha exposat que un peatge anticontaminació reduiria un 50% les emissions. Una altra portaveu, Maria Serra, ha afegit que "no pot ser que en un dia sense cotxes no es talli ni un carrer sinó mig", en referència a la Via Laietana. Aquesta és una de les activitats de la Setmana pel Clima que va començar aquest divendres i acabarà amb l'anomenada Vaga mundial pel clima del proper 27 de setembre.
 

Màscares per simbolitzar la queixa per la contaminació de la ciutat i del planeta Foto: ACN

S'han fet diverses activitats durant la protesta Foto: ACN


Els gruix dels joves han arribat al punt de la concentració amb pancartes i disfresses. A les pancartes hi havia missatges com "menys cotxes, més salut" o "Aturem el món el 27S" i s'han cridat lemes en el mateix sentit.

La majoria sostenien una pancarta que reclamava "Justícia climàtica ja" mentre altres portaven altres pancartes, duien a terme una sessió de ioga i escrivien missatges relacionats amb la seva protesta amb guixos al terra.
Arxivat a