Iberia xifra en un 9,39% el seguiment del segon dia de vaga a l'aeroport de Barcelona

La companyia assegura que hi ha hagut 318 vols, 160 d'arribada i 158 de sortida

Cues dels passatgers a l'aeroport
Cues dels passatgers a l'aeroport | ACN
NacióDigital
22 de setembre del 2019
Actualitzat a les 19:52h
Iberia ha xifrat en un 9,39% el seguiment del segon dia de vaga del personal de terra a l'aeroport de Barcelona. La companyia afirma que només 14 dels 200 treballadors han secundat l'aturada coincidint amb el pont de la Mercè. Iberia ha detallat que fins a les 18 hores d'aquest diumenge s'han operat "amb normalitat i sense incidències" un total de 318 vols, 160 d'arribada i 158 de sortida.

Aquest dissabte, la companyia aèria va calcular en un 9,23% el seguiment de la vaga del handling i les principals dificultats a l'aeroport del Prat van ser a causa de les difícils condicions meteorològiques amb retards de fins a 45 minuts i una desena de cancel·lacions per les tempestes.

El personal de terra d'Iberia farà encara dues jornades més de vaga –els dies 23 i 24 de setembre- per reclamar la necessitat d'acabar amb la temporalitat dels treballadors i de reorganitzar els torns de treball. L'aturada ha obligat a cancel·lar més de 200 vols de Vueling durant el pont de la Mercè.

Els treballadors del handling d'Iberia són els que realitzen les tasques de facturació, embarcaments de passatgers i càrrega i descàrrega d'equipatges per 27 companyies. Al Prat, ja han fet sis jornades de vaga aquest estiu -el 27 i 28 de juliol, el 24 i 25 d'agost i el 30 i 31 d'agost-, que van provocar cancel·lacions de centenars de vols i van afectar l'operativa habitual de l'aeroport sense generar incidències greus.
Arxivat a