VÍDEOS Mig miler de persones es manifesten a Sabadell per denunciar l'emergència climàtica

El moviment "Fridays for Future" ha organitza aquest divendres una manifestació per reclamar mesures a les administracions

Capçalera de la manifestació de Fridays for Future a Sabadell
Capçalera de la manifestació de Fridays for Future a Sabadell | Albert Segura
20 de setembre del 2019
Mig miler de persones, segons la Policia Municipal, s'han manifestat aquest divendres a la tarda pels carrers del centre de Sabadell per denunciar l'actual situació d'emergència climàtica. La protesta s'emmarca en el moviment estudiantil Fridays for Future, i ha comptat amb la participació de ciutadans procedents d'altres punts del Vallès com Sant Cugat del Vallès, Barberà, Cerdanyola i Terrassa. 

Els manifestants han recorregut els carrers de la capital vallesana exigint "justícia climàtica" i cantant proclames com "no, no, no a la contaminació" o "volem un futur", tot plegat amb gent procedent de municipis com Terrassa, Sant Cugat, Cerdanyola o Barberà, on el moviment Fridays for Future també hi té entitat pròpia. D'altres municipis d'arreu de Catalunya com Igualada, Berga o Mataró també han acollit concentracions similars aquest divendres.
 
La marxa ha donat el tret de sortida a la plaça de les Dones del Tèxtil poc després de les 18.00 hores, després d'una jornada en què escoles de tota la ciutat han participat en el Park(ing) Day, una iniciativa que ha omplert les places d'aparcament de zones com la Plaça Valles o l'antic Vapor Turull en zones de joc, on el verd ha guanyat al ciment ni que fos per un dia. A més, s'hi han dut a terme activitats com plantades de flors o pintades de pancartes que s'han exhibit aquesta tarda.

Entre els assistents, d'una mitjana d'edat força baixa, s'hi ha vist polítics com l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, o el de Castellar, Ignasi Giménez. Precisament, un dels càntics estava centrat en l'oposició al Quart Cinturó, una aposta que des de municipis com Sabadell, Castellar, Matadepera o Terrassa es veu amb bons ulls per connectar aquestes localitats amb el traçat ja existent de la B-40.
 
Entre els assistents també s'hi ha pogut veure l'alcaldessa de Montcada, Laura Campos, així com el regidor d'ERC Sabadell i president local del partit, Santi Valls, el regidor de la Crida i exalcalde de Sabadell, Maties Serracant, o l'exprimer tinent d'alcalde en el mandat passat, Joan Berlanga. 

Aquestes accions donen el tret de sortida a una setmana de mobilitzacions pel clima, que culminarà el pròxim 27 de setembre amb una vaga convocada a nivell mundial.