Colau viatjarà a Nova York durant la Mercè per assistir a la inauguració de la cimera climàtica

L'alcaldessa de Barcelona presidirà el fòrum de les grans ciutats

Ada Colau, en imatge d'arxiu a l'Ajuntament de Barcelona
Ada Colau, en imatge d'arxiu a l'Ajuntament de Barcelona | ACN
NacióDigital
20 de setembre del 2019
Actualitzat a les 16:07h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, viatja dilluns a Nova York per assistir a la inauguració de la cimera climàtica convocada per Nacions Unides i que reuneix caps d'estat i de govern per enfortir la lluita contra el canvi climàtic, fer el seguiment de l'agenda mundial 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Colau presidirà dimarts la inauguració de la cimera que protagonitzaran les grans ciutats on es debatran els objectius, les propostes i els reptes d'aquestes. La tinenta d'alcaldia d'Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, acompanyarà Colau per mantenir contactes amb altres ciutats o institucions amb les quals Barcelona comparteix estratègies o vol incentivar noves línies de treball en xarxa.
 
Bonet assistirà a diverses sessions i conferències sobre la consecució dels ODS i participarà en un acte organitzat pel govern espanyol a l'Institut Cervantes de Nova York, on es podrà veure l'enfoc i les accions previstes pel govern municipal sobre els 17 objectius i les fites de l'agenda universal. També està previst que participi a la recepció que oferirà Maimuna Mohd Shariff, directora executiva de Nacions Unides Habitat, i a l'esmorzar del Consell Municipis i Regions d'Europa on s'abordarà el paper dels governs locals i la cooperació descentralitzada en la lluita contra el canvi climàtic.

Barcelona ha estat convidada per les Nacions Unides a la cimera climàtica com un reconeixement a les polítiques que està desenvolupant la capital catalana per fer front a l'emergència climàtica i a la lluita contra la contaminació.
Arxivat a