Unes 150 persones es manifesten contra l'especulació immobiliària a Barcelona

Col·lectius okupes es mobilitzen a Sants en protesta pel desallotjament de Ka la Kastanya

Manifestació en contra del desallotjament de la casa ocupada Ka la Kastanya.
Manifestació en contra del desallotjament de la casa ocupada Ka la Kastanya. | ACN
19 de setembre del 2019
Actualitzat a les 22:22h
Segon dia de manifestacions a Barcelona després que els Mossos d'Esquadra desallotgessin aquest dimecres el centre social autogestionat okupat Ka la Kastanya a Gràcia. Després que la mobilització d'ahir acabés amb càrregues policials i tres detinguts, diversos col·lectius okupes i en defensa del dret a l'habitatge han convocat una manifestació que ha sortit a les vuit del vespre de la plaça de Sants.

Des de l'inici, la Brigada Mòbil dels Mossos ha desplegat un ampli dispositiu policial i abans que comencés la marxa els agents han registrat les motxilles de joves que s'acostaven a la plaça, alguns dels quals no es dirigien a la manifestació.

La presència policial s'ha mantingut durant tot el recorregut pel districte de Sants, amb helicòpter inclòs. Els manifestants, sota el lema "Ka la Kastanya serà l'espurna i els barris la flama", han pintat façanes d'oficines bancàries i han repetit proclames anticapitalistes i antifeixistes, a més de càntics com "un desallotjament, una altra ocupació", "contra l'especulació, ocupació" i "gent sense casa i cases sense gent, no s'entén".

La mobilització s'ha fet després d'un polèmic intent de desnonament aquest matí a Sants, quan els Mossos han carregat contra les persones que l'havien evitat, provocant que almenys una persona requerís assistència mèdica.

La manifestació ha acabat a dos quarts de deu de la nit i els manifestants han marxat en bloc per evitar ser identificats.
Arxivat a