ERC insta el govern de Colau a treballar amb la Generalitat per respondre la sentència

Els republicans demanen que l'Ajuntament de Barcelona reconegui la "persecució judicial" i l'existència de "presos polítics"

Alamany, en roda de premsa
Alamany, en roda de premsa | ERC Barcelona
NacióDigital
16 de setembre del 2019
Actualitzat a les 18:08h
ERC ha anunciat que reclamarà a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que l'Ajuntament de Barcelona treballi conjuntament amb el Govern per respondre la sentència del Tribunal Suprem sobre el judici de l'1-O.

La portaveu adjunta del grup republicà al consistori, Elisenda Alamany, ha explicat que la voluntat d'ERC és que el consistori reconegui "clarament" la "persecució judicial" i l'existència de "presos polítics". Alamany, a més, també ha reclamat a l'Ajuntament que defensi el dret a l'autodeterminació i la celebració d'un referèndum per exercir-lo a Catalunya.

Segons Alamany, el 80% de la ciutadania està d'acord amb aquests plantejaments i la portaveu d'ERC preveu que Barcelona "es bolcarà" als carrers quan el Suprem faci pública la sentència. La iniciativa de la formació a la capital catalana arriba després que el partit hagi instat a fer una "traducció institucional" del front pro-referèndum i anti-repressió després de la sentència. 

ERC traslladarà la proposta al govern municipal durant la comissió de Presidència que se celebrarà aquest dimecres al matí. És previsible que la iniciativa evidenciï les diferències entre els socis de l'executiu -Barcelona en Comú i el PSC-, que ja han reconegut públicament les seves discrepàncies sobre el judici al Suprem i sobre l'empresonament dels líders independentistes. 
Arxivat a