A «Planta baixa» no hi ha tertúlia!

«Interessant, molt interessant, la mirada social que ho sobrevola tot i que no està ni molt menys emmascarada per l'enganxifosa política dels nassos»

Carles Francino, Ricard Ustrell i Manuela Carmena en el primer programa del «Planta baixa».
Carles Francino, Ricard Ustrell i Manuela Carmena en el primer programa del «Planta baixa». | TV3
16 de setembre del 2019
Actualitzat a les 15:29h
No hi ha tertúlia! A Planta Baixa no hi ha tertúlia! Ostres, quina alegria que m'he endut. Potser ja ho havien explicat però com que no he volgut llegir absolutament res sobre el programa –com faig absolutament amb tot- doncs ha sigut una agradable sorpresa. Ustrell, no fareu tertúlia oi que no? Encara que plogui, que nevi o que troni, encara que l'audiència no sigui tan bona com esperàveu i que algú amablement us ho suggereixi per a fer-la pujar, no ho fareu oi que no? Quin gust que els temes flueixin, que hi hagi qui ens els expliqui i cap comitè d'experts dicti sentència amb opinions escoltades mil vegades i mil vegades absurdes al quadrat.

Segur que algunes coses es poden millorar. Com per exemple aquesta taula en què es barregen els successos –la violació de Manresa- amb el comentari de sèries per a adolescents i la sèrie de Sergio Ramos. O que la intervenció de la Marina Garcés sigui tan curta. No li ha donat temps a parlar de quasi res. En general, tots han sabut torejar molt bé les presses del primer dia. Aquella sensació que hi ha moltes coses per explicar i poc temps per a fer-ho. És una de les angúnies de la tele d'avui. La calma està proscrita. En un magazín informatiu s'entén perfectament que el ritme sigui una variable important.

Al principi del programa he tingut una sensació una mica estranya, com si ja ho hagués vist abans tot allò. Com si haguessin fet un vestit molt luxós per a uns continguts sense gaire secret. Ràpidament he vist que la cosa anava molt a millor. De fet, aquest comentari que estic escrivint és una pura aproximació, un relat d'intuïcions que no serveixen per a gran cosa.

"El plató ens ha quedat una mica pijo", ha dit Ustrell només començar. Bé, potser sí, però no ho trobo flagrant. El que sí que grinyola, i força, són alguns vestuaris i pentinats bastant fora de lloc. Si us plau, estilistes de TV3, relaxeu-vos una mica. Som periodistes no pas models. Més naturalitat i menys parafernàlia. Ustrell ha estat tranquil i el seu equip també. Des de casa semblava que tot ha anat funcionant bé, que les connexions han sortit bé i que tot estava més o menys al seu lloc.