GUIA Totes les mobilitzacions de la Diada

La manifestació de l'ANC i un acte de la societat civil per l'absolució d'Òmnium ocuparan la tarda de l'Onze de Setembre, mentre que els actes institucionals i les agulles il·luminades de Montserrat prometen espectacle durant la vigília

Participants a la Diada de l'Onze de Setembre.
Participants a la Diada de l'Onze de Setembre. | Adrià Costa
09 de setembre del 2019
Actualitzat el 10 de setembre a les 11:38h
Compte enrere per a la Diada de l'Onze de Setembre. Una efemèride que, com cada any, commemorarà el setge de Barcelona de 1714, amb diferents mirades polítiques, tot i que aquest cop molt focalitzades en la repressió. Si bé els partits unionistes ja han afirmat que no participaran a l'acte institucional de la Diada que organitzen conjuntament el Parlament i el Govern perquè consideren que és una "reivindicació independentista", l'ANC, Òmnium, i els partits partidaris de la independència encaren els actes d'aquest dia com l'avantsala del que ha de ser la gran mobilització a la sentència de l'1-O al Tribunal Suprem.

La Diada, doncs, es presenta de forma diversa, molt vinculada a l'Assemblea Nacional Catalana -que torna a organitzar la manifestació de la tarda-, però també amb un alt contingut polític i reivindicatiu durant els dies previs i posteriors, tant arreu del país com a casals d'arreu del món. Enguany, la preparació dels actes de la Diada s'ha tenyit de polèmica pels retrets de la societat civil als partits, a qui demanaven que abandonessin les seves diferències estratègiques en favor de la unitat. Un esforç que ha acabat donant resultat i que, després d'unificar el discurs, durant les últimes ha aconseguit reactivar una mobilització que semblava apagada. Aquestes són totes les mobilitzacions de la Diada.